PUUR Rookvrij

PUUR Rookvrij

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2020
Paginanummer
305

Nominatie 2020

Doelstelling

Met deze meerjarencampagne wil VWS rokers tot een serieuze stoppoging aanzetten, totdat zij blijvend gestopt zijn. De focus ligt op het bieden van ondersteuning. Op puurrookvrij.nl vind je hiervoor tips van ervaringsdeskundigen en verschillende manieren om met roken te stoppen.

Doelgroep

1. Rokers die gemotiveerd zijn om te stoppen en ex-rokers.
2. Sociale omgeving van rokers en ex-rokers

Merkomschrijving

Om het stoppen met roken te bevorderen, introduceren we een nieuw merk: PUUR. Het staat voor de positieve associaties van niet-roken: zuiver, fris, helder en gezond. Hiermee stimuleren we rokers om zich met niet-rokers te identificeren.

Concept

Stoppen met roken is moeilijk. Vandaar dat we rokers op een positieve manier willen motiveren om een niet-roker te worden. Met PUUR tonen we begrip voor dat dit met vallen en opstaan gaat. En geven we tips en ondersteunende content om het vol te houden.

Media- en middelenstrategie

Om het PUUR merk bij een breed publiek te laden, hebben zetten we TV, RC, OLV in. Daarnaast gebruiken we OOH, online display en online video content om rokers tot actie aan te zetten. Door middel van SEA en SEO verhogen we traffic naar de website.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken