Project Schoolkrant

Project Schoolkrant

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
PERSGROEP
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
326

Nominatie 2015

Doelstelling

Het AD en Wegener regiokranten beginnen aan een ambitieus project. Ze lanceren een digitaal platform waar basisschoolleerlingen op een vrolijke, positieve manier kunnen kennismaken met de journalistiek en zich bewust worden van het nieuws om hen heen: Project Schoolkrant.

Doelgroep

Alle kinderen van groep 7 en 8.

Concept

Het AD en Wegener regiokranten zijn geen afstandelijke kranten die zich tot wereldwijd nieuws beperken. Het zijn betrokken kranten die meegaan in het leven van hun lezers en daarom bieden ze ook nieuws van de stad, de wijk en de straat aan. Als lokaal betrokken krant trek je het je aan als er steeds minder schoolkranten worden gemaakt. Want juist op school horen leerlingen de vaardigheden te leren om nieuws te brengen en te gebruiken. Omdat het hen verbindt en maatschappelijk betrokken maakt bij hun omgeving. Een schoolkrant is geen aardigheidje dat wel gemist kan worden. Een schoolkrant en de bewustwording dat een goede nieuwsvoorziening essentieel is voor leerlingen hoort een plek op scholen te hebben.

Vanuit die filosofie is Project Schoolkrant opgezet. Een platform waar kinderen worden omgedoopt tot journalisten van hun eigen schoolkrant. Het is niet zomaar een actie. Er ligt een gratis lesprogramma aan ten grondslag dat kinderen en leraren bij de hand neemt en lessen aanbiedt over nieuws zoeken, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen.

Media- en middelenstrategie

Met de online- en papieren versie van AD en Wegener regiokranten en met pr kondigen we het project aan. We gebruiken social media om het gesprek aan te gaan en sturen gepersonaliseerde brieven naar ouders en scholen. Met groot succes: van de 6000 basisscholen die Nederland telt, hebben tot nu toe – slechts enkele maanden na de lancering van het platform – al 585 scholen meegedaan. En docenten zijn enthousiast. Kinderen ontdekken nieuwe talenten en daarbij plaatst de rol van journalist hen bewuster in hun omgeving.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken