Proef ‘Mmm en je gelooft het niet!

Proef ‘Mmm en je gelooft het niet!

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
VAN GELOVEN/MORA
Bureau
ALFRED International
Jaar
2019
Paginanummer
214

Doelstelling

Maak aan snackend Nederland bekend dat Mora met een range vegetarische snacks komt die niet te onderscheiden zijn van de vleesklassiekers. Zodat vegetarisch snacken lekker, kwalitatief goed en toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek van carnivoor tot veganist.

Doelgroep

Snackliefhebbers die ervoor openstaan minder vlees te eten ten gunste van het milieu, dierenwelzijn en/of eigen gezondheid. Snack-/vleesliefhebbers die (af en toe) geen vlees willen eten.

Merkomschrijving

Het favoriete snackmerk van Nederland dat altijd op zoek is naar nieuwe manieren om zo veel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan het snacken.

Concept

Snacken is nationaal culinair erfgoed. Zo heeft elke Nederlander recht op een kroket, vinden we bij Mora. Maar wie geen vlees wilde eten, kwam er tot nu toe maar bekaaid vanaf. Er viel vaak niet meer te kiezen dan een kaassoufflé of groentekroket, en als er al vegetarische alternatieven waren, dan was het vaak vlees noch vis. Het écht lekkere aanbod was beperkt. Daarom sloegen snackexpert Mora en vegetarisch vleesspecialist De Vegetarische Slager de handen ineen, met als resultaat een unieke range vegetarische snacks die niet van het origineel te onderscheiden zijn. Of je nu vegetariër, flexitariër of zelfs vleeseter bent. Onder het mom van 'Proef 'mmm en je geloof het niet' trokken Cora en Flora samen met De Vegetarische Slager door het land om de proef op de som te nemen. Conclusie: lekker voor elke snacker!

Media- en middelenstrategie

Vegetarische snacks die net zo lekker zijn als het origineel, dat is groot nieuws. Dus kiezen we voor een impactvolle mix van media en middelen gericht op bekendheid, overweging en trial. TV wordt het hoofdmedium voor bekendheid, ondersteund door online-video, mobile, social en print. Om niet alleen in de campagne te overtuigen dat onze vegetarische kroket fantastisch is, laten we mensen proeven in supermarkten en op events. Trial stimuleren we via Scoupy. Er is een belangrijke rol voor PR. De campagne trapt af met een PR-launch in alle dagbladen en een PR-event. Tijdens de 'Nationale week zonder vlees' maakt Cora een PR-Tour langs verschillende redacties van lifestyle mediatitels en verschillende food influencers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken