Proef Karakter

Proef Karakter

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
GROLSCH
Bureau
Fitzroy
Jaar
2018
Paginanummer
268

Doelstelling

De positie van Grolsch staat onder druk. Daarom moet het merk terug op de kaart worden gezet. Om merkbekendheid, merkoverweging en penetratie weer te laten groeien.

Doelgroep

Alle bierdrinkers vanaf 18 jaar.

Merkomschrijving

Grolsch is al meer dan 400 jaar het meest eigenzinnige biermerk van Nederland.

Concept

Om te groeien moeten we de mental availability van Grolsch versterken. Daarom stellen we het merk weer groots voor aan Nederland. Centraal staat het eigenzinnige karakter van Grolsch. Grolsch is bier met karakter, voor mensen met karakter. Dit laten we zien aan de hand van herkenbare elementen zoals de beugelfles, de uitgesproken smaak en de verbinding met film, muziek en kunst & cultuur waaronder de Zwarte Cross. We nodigen iedereen op een onderscheidende manier uit om dit eigenzinnige karakter te ervaren: Proef Karakter. Grolsch.

Media- en middelenstrategie

We trappen af met een commercial op TV en in de bioscoop. Korte versies zetten we in als pre-rolls en op social. Tegelijk met DOOH, online content en POS. Daarnaast zijn we sterk aanwezig binnen de domeinen film, muziek en kunst & cultuur. De aanpak werkt: na jaren van daling stijgt het marktaandeel van Grolsch.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken