Proef de vrijheid, met de NS app.

Proef de vrijheid, met de NS app.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
NS
Bureau
N=5
Jaar
2018
Paginanummer
196

Nominatie 2018

Doelstelling

Inspireer Nederland om met het openbaar vervoer van deur tot deur te reizen en daarbij gebruik te maken van de NS-app.

Doelgroep

Sociaal-recreatieve en zakelijke reizigers die vaker dan één keer per week met het OV reizen.

Merkomschrijving

Waar ga jij naartoe vandaag? Dat is de kerngedachte van NS. Of je nou met de trein, de bus, de tram, de metro of met een OV-fiets wilt reizen, NS helpt je om te gaan en staan waar je wilt en de vrijheid van het OV te ervaren.

Concept

Hoewel het reizen met de trein vaak als prettig wordt ervaren, voelt van deur tot deur reizen met het OV vaak als 'gedoe'. Het tegendeel is waar. In de nieuwe campagne van NS staat de vrijheid van reizen met het gehele OV daarom centraal. Wat je bestemming ook is, NS helpt je om er te komen. Om deze belofte te onderbouwen, laten we zien hoe je met de NS-app elke reis eenvoudig naar jouw hand kunt zetten. Daarbij zetten we de meest uiteenlopende bestemmingen centraal: van een spannende date tot een nieuw oppasadres, en zelfs je nieuwe thuis. De campagne zorgt er op deze manier voor dat reizigers NS zien als een persoonlijke gids voor het OV, en de app als hun eigen reisplanner naar elke bestemming.

Media- en middelenstrategie

We lanceren de campagne met een tv-commercial waarin vrijheid in alle opzichten centraal staat. In de film volgen we twee meisjes op hun reis naar wat uiteindelijk dezelfde bestemming blijkt te zijn. Onderweg ervaren ze het gemak om via de NS-app hun reis te wijzigen. De film eindigt met een nieuwe belofte, 'Proef de vrijheid', en wordt ondersteund met het nummer 'A Natural Woman' van Aretha Franklin. We sluiten de film af met een tag-on waarin we laten zien hoe de NS-app helpt bij het plannen van hun reis. Om de stap naar de app zo klein mogelijk te maken, zetten we in de campagne vooral mobile advertising in. Zo ontwikkelen we korte Stories voor Instagram die je meenemen in de planning van een reis, volledig in de vormgeving van je mobiele telefoon. Daarnaast zetten we pre-rolls, (D)OOH en print in, waarbij we steeds de nadruk leggen op de verschillende bestemmingen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken