PRIVATE BANKING MET BEIDE BENEN OP DE GROND.

PRIVATE BANKING MET BEIDE BENEN OP DE GROND.

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
Rabobank Nederland
Bureau
UbachsWisbrun/JWT i.s.m. Euro RSCG 4D (Online)
Jaar
2008
Paginanummer
192

Winnaar 2008

Doelstelling

Rabobank Private Banking neerzetten als de betrouwbare en nuchtere partij om vermogen bij onder te brengen.

Doelgroep

Eigen relaties die nog niet hun hele vermogen bij Rabobank hebben ondergebracht en vermogende klanten van andere (Private Banking) banken. Focusgroep is 40-65 jaar met een vermogen van 200.000+ euro.

Concept

Vanuit het inzicht dat vermogen niet van de een op de andere dag verkregen is, dat daar vaak jarenlang hard voor is gewerkt en dat het zorgvuldig is opgebouwd, wil de doelgroep dat daar vervolgens geen gekke dingen mee gedaan worden. Rabobank begrijpt als geen ander van wie het geld is en blijft. Daarom bouwt de Rabobank, passend bij haar merkwaarden, met beide benen op de grond aan het vermogen van haar klanten. We laten op TV en in advertenties letterlijk zien wat mensen gedaan hebben om hun vermogen op te bouwen, door terug te blikken in de tijd. Radio en online laten conceptueel concreet zien dat we over vermogen ‘geen gekke ideeën’ hebben.

Media- en middelenstrategie

TV en print zijn het hoofdmedium om de mentaliteit van Rabobank Private Banking neer te zetten. Door middel van tag-ons op TV en radiocommercials worden concrete proposities gecommuniceerd. Een brede onlinecampagne, vertaald in diverse middelen, zorgt voor extra communicatieve ondersteuning en traffic naar de eigen site. Voor de campagne is een uitgebreid internal branding programma (bestaande uit o.a. (e-)mailings, films en bijeenkomsten) ingericht, waarin de lokale Private Banking medewerkers op de hoogte werden gebracht over de doelstellingen en de proposities. Tevens gaf het hen handvatten hoe het lokaal waargemaakt kon worden. Hierin is de aangescherpte mentaliteit voor de markt vertaald in een diepere adviesfilosofie voor accountmanagers. Door telkens voor de lancering van een nieuwe propositie via e-mail een relevant filmpje bij de medewerkers binnen te laten komen, werd de campagne intern extra levend gehouden. Advertenties Na 29 jaar samen de boer op exporteren jullie nu naar 54 landen. Dan wil je een bank die geen gekke dingen doet met je vermogen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken