Primera maakt ieder moment even bijzonder

Primera maakt ieder moment even bijzonder

Categorie
Retail
Adverteerder
COÖPERATIE PRIMERA B.A.
Bureau
GUC Agency
Jaar
2019
Paginanummer
278

Doelstelling

Ontwikkel een geïntegreerde merk- en activatiecampagne om Primera beter te profileren vanuit het merk en meer relevante winkeltraffic te creëren o.b.v. gekende retail-momenten en eigen momenten.

Doelgroep

Primair: vrouw 20 - 54 (35+/shopper) in de omgeving van Primera-winkel. Secundair: senioren (55+), de jongere klant (18 - 30) en zakelijke klant zijn een extra focus vanuit specifieke proposities.

Merkomschrijving

Primera is een in 1991 gestarte landelijke, coöperatieve tabaks- en gemakswinkelketen met meer dan 500 winkels en 5 kernassortimenten: 1) tabak, 2) cadeau(kaarten), 3) wenskaarten, 4) kansspelen, 5) lectuur- en kantoorartikelen en handige services.

Concept

De 'Even naar Primera'-campagne heeft de bekendheid van Primera in de afgelopen jaren vergroot. Desondanks werd Primera nog vaak gezien als de 'tabakszaak op de hoek' i.p.v. de complete servicegerichte gemakswinkel met een relevant en handig assortiment in de buurt. Hoog tijd om het compléte Primera-verhaal te presenteren en vooral ook emotie aan de assortimenten en aan de formule toe te voegen. Kern van de communicatiestrategie is: persoonlijke gastvrijheid. Primera speelt in het leven van veel mensen een verschillende, persoonlijke rol op specifieke momenten. Even bij Primera voor een pakketje en een praatje. Voor een boek, cadeau of kaart. Voor sigaretten of een kraslot. Primera biedt producten om momenten nét even mooier of makkelijker te maken. Primera is er dan even voor een momentje voor jezelf, een geluksmoment of een moment om te delen. Kortom, Primera verschuift van assortiment naar moment en handelt daarom vanuit een nieuwe belofte: Primera maakt ieder moment even bijzonder.

Media- en middelenstrategie

De uitdaging was om Primera vanuit de volle breedte en vanuit emotie, mentaliteit en service zichtbaar te maken. Vanaf 2019 is Primera daarom in februari en september aanwezig met een brede merkcommercial op tv en met korte tv-spots tijdens gekende retail-momenten als Valentijnsdag, Moeder- en Vaderdag, sint en kerst. De campagne wordt over alle media en middelen heen gevoerd: tv, radio, folder en online & social advertising; eigen media/middelen: POS-materiaal, website, app, social kanalen, loyaltyprogramma; inzet van serviceproposities, zoals speciale cadeauverpakkingen en partnersamenwerking.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken