Prime Video – Kijk op De Oost

Prime Video – Kijk op De Oost

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
PRIME VIDEO
Bureau
Boomerang. Part of Publicis Groupe
Jaar
2021
Paginanummer
442

Doelstelling

Bekendheid voor de eerste Nederlandse Amazon Original film De Oost.

Doelgroep

Nederlanders 18-65.

Merkomschrijving

Prime Video is je gids in de wereld van entertainment. De gids die je helpt ontsnappen aan de realiteit, met een goed verhaal en een glimlach in het comfort van je eigen huis. Iedere aflevering opnieuw. Want elke glimlach vertelt een verhaal.

Concept

De eerste Nederlandse Amazon Original film De Oost toont een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Nederland. 2020 markeerde 75 jaar onafhankelijk Indonesië. We gingen op zoek naar een aantal persoonlijke verhalen van de twee miljoen Nederlanders die een connectie hebben met Indonesië. Met Kijk op De Oost willen we deze verhalen delen om het gesprek te starten over de film, het koloniale verleden en de impact die het nu nog heeft.

Media- en middelenstrategie

Tijdens de digitale campagne van vier weken is voor maximale impact gekozen door de inzet van 16 influencers met een connectie met Indonesië, zoals Ronnie Flex. Dit werd ondersteund door (D)OOH, RTV, dagbladen, tram takeovers, banners en paid media. De release heeft veel PR aandacht gekregen en is in talkshows zoals Beau en Goedemorgen Nederland besproken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken