Prikken, meten, spuiten, eten.

Prikken, meten, spuiten, eten.

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DIABETES FONDS
Bureau
Big Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
226

Doelstelling

Bekendheid en sympathie creëren voor diabetes om vervolgens geefbereidheid te verhogen om diabetes te voorkomen en te genezen.

Doelgroep

We richten ons op vrouwen 35+ binnen jonge gezinnen in Nederland.

Merkomschrijving

Diabetes Fonds

Concept

Sporten, werken, studeren: diabetes is daar altijd bij. Elke dag, elk uur, elke minuut. Het mantra 'Prikken-meten-spuiten-eten' laat het beklemmende kader zien waarin het leven van mensen met diabetes zich afspeelt.

Media- en middelenstrategie

Er werden diverse middelen ingezet bij RTL. Zo waren er TV-spots met verschillende lengtes, die bijdroegen aan zowel de naamsbekendheid van het Diabetes Fonds als het tonen van de impact van de ziekte. Daarnaast werd er branded content ingezet; in een partnership met RTL Nieuws werd een achtergrondverhaal gepubliceerd en in GTST kampte personage Jojo met diabetes type 1. In een 'brand promotion' - campagne rondom GTST werd het verhaal van Jojo afgezet tegen het verhaal van een persoon met diabetes, met daarin een belangrijke rol voor Bloem. Het mantra 'Prikken, meten, spuiten, eten' kwam hier regelmatig terug. Tijdens 'All Together Now' werd opgeroepen om te doneren.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken