Praten over jouw keuzes

Praten over jouw keuzes

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2016
Paginanummer
284

Nominatie 2016

Doelstelling

In Nederland is zelfbeschikking een fundamenteel recht. Zeker op het gebied van partnerkeuze, geloof, seksualiteit, opleiding en beroepskeuze is dit voor veel jongeren in gesloten gemeenschappen niet vanzelfsprekend. Campagnedoelstelling is voor de primaire doelgroep: nadenken over, en het initiëren van een gesprek. Voor de secundaire doelgroep: het aangaan van, en openstaan voor een gesprek.

Doelgroep

De campagne is gericht op leden van gesloten gemeenschappen. Primaire doelgroep: de direct betrokkenen en potentiële slachtoffers. Vaak jonge vrouwen, maar ook jongens die worden beperkt in hun keuzevrijheid. Secundaire doelgroep: de sociale omgeving oa. de familie en vriend(inn)en.

Concept

In plaats van oproepen tot het maken van eigen keuzes, wat binnen de meeste gesloten gemeenschappen een zeer grote stap is, focussen we op de eerste, kleine stap: het aangaan van het gesprek. De boodschap wordt overgebracht a.d.h.v. korte docu's, blogs en soundbites. Echte verhalen, van jonge mensen die zelf het gesprek zijn aangegaan. De voorbeelden belichten verschillende onderwerpen zoals partnerkeuze, beroepskeuze, geloofsovertuiging en LHBT-acceptatie. En worden verteld door jongeren uit verschillende gemeenschappen. De verhalen zijn verzameld op een platform wat tevens de afzender is van de campagne: pratenoverjouwkeuzes.nl.

Media- en middelenstrategie

Er is gekozen voor een combinatie van online video via YouTube en Facebook. Er is getarged op jongeren tot 35 jaar en oa. op interesses en geloofsovertuiging. Daarnaast zijn er bekende vloggers ingezet om zo ook de primaire doelgroep te bereiken: Anna Nooshin (320K volgers) en Nesim Najeh (150K volgers). In de vlogs kwamen hun eigen ervaring en ervaringen van volgers aan bod en werd de campagneboodschap en het platform gedeeld.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken