Power to the prepaid people

Power to the prepaid people

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
VODAFONE
Bureau
TBWANeboko (campagne concept)
Jaar
2015
Paginanummer
154

Winnaar 2015

Doelstelling

Het realiseren van maximale impact en awareness voor de introductie van Vodafone YOU en het creëren van engagement voor het loyaliteitsonderdeel Fantastic Friday.

Doelgroep

Jongeren tussen 16 en 24 met een sterke 'fear of missing out' (FOMO). Alles draait bij hen om mobiel en hun behoefte aan vrijheid. Ze volgen geen regels, maar maken ze.

Concept

Vodafone YOU, het nieuwe prepaid, is speciaal ontwikkeld voor jonge gebruikers. Echter, dit gewoonweg roepen werkt niet meer; vandaar dat we dit anders aanpakken. We geven de campagne eigenzinnigheid en dus - letterlijk - de 'Power to the Prepaid People': jongeren krijgen de regie van Vodafone YOU, want zij weten zelf het beste hoe ze aangesproken willen worden. Als ultiem bewijs kregen zes Prepaid-users de kans om samen met twee bekende influencers 'de Cinemates', binnen 48 uur de online commercial te maken waar zij zich door aangesproken voelden. Ter opvolging daarvan is Vodafone, als eerste adverteerder in Nederland, een eigen kanaal gestart op het onder jongeren populaire Snapchat. Ook hier bepalen de Prepaid-users, samen met bekende influencers, de wekelijkse content rondom de Fantastic Friday deals.

Media- en middelenstrategie

Een 100% co-created digital launch, met een hoofdrol voor de 'Prepaid people'. Naast bannering, instore en DOOH advertising, is grote bekendheid voor Vodafone YOU gerealiseerd d.m.v. een Videothon. De influencers en de zes jongeren maakten binnen 48 uur de commercial, wat was te volgen via diverse social media. Het resulteerde in een 30" online commercial, die via YouTube en Facebook is gelanceerd, met een sterke focus op mobiel. Om engagement te stimuleren, is Vodafone een eigen kanaal op Snapchat gestart; het platform waar content maximaal 24 uur aanwezig is en zo appelleert aan het FOMO gevoel. De content op Snapchat kanaal wordt gemaakt door onze eigen Snapchat-crew, die elke Fantastic Friday challenges uitvoert, samen met bekende influencers die door het bedenken van de challenges invloed hebben op de content van de campagne.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken