PostNL & een mooi gebaar. Iedereen heeft een cadeau over voor een ander kind.

PostNL & een mooi gebaar. Iedereen heeft een cadeau over voor een ander kind.

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
POSTNL
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2018
Paginanummer
164

Winnaar 2018

Doelstelling

Verhoog de merkvoorkeur als de favoriete bezorger van Nederland. Onderstreep de verbindende rol die PostNL en zijn medewerkers spelen in de Nederlandse samenleving. Zet deze verbindende rol en het netwerk rond de feestmaand in om cadeaus te laten doneren via PostNL voor Stichting Jarige Job.

Doelgroep

Alle ontvangers en verzenders van Nederland.

Merkomschrijving

PostNL staat in het midden van de samenleving en komt elke dag in elke straat. Het merk wil de favoriete bezorger zijn en maakt dit voelbaar met sympathieke initiatieven.

Concept

Het sponsorbeleid is gericht op mensen die de verbinding met de samenleving dreigen te verliezen. Daarom sponsort het merk al drie jaar Stichting Jarige Job. Deze organisatie richt zich op ruim 61.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat hiervoor thuis te weinig geld is. In de feestmaand december, waarin PostNL dubbel zoveel pakketten bezorgt en de ongelijkheid extra zichtbaar wordt, vraagt het merk extra aandacht voor deze groep. En roept op om een cadeau over te hebben voor een ander kind. Na de feestdagen haalt PostNL deze cadeaus gratis op en bezorgt het bij Stichting Jarige Job. PostNL roept Nederland op tot solidariteit en faciliteert dit via hun eigen netwerk. Het merk blijft in de campagne trouw aan zijn strategische positie als stille kracht achter de schermen.

Media- en middelenstrategie

De campagne is opgedeeld in twee fases. Eerst brede awareness bouwen voor de actie rond de twee cadeaumomenten Sinterklaas en Kerstmis. Daarna activeren vanaf begin januari. Voor het realiseren van brede awareness in relatief korte tijd, zetten we de combinatie van tv, online en social media in. We ondersteunen dat gericht met PR om geloofwaardigheid en sympathie voor de commerciële boodschap te versterken in een redactioneel umfeld. In de tweede fase vullen we social en online aan met POS bij alle PostNL-locaties.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken