POKKIE FOETSIE

POKKIE FOETSIE

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Hi
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2009
Paginanummer
116

Winnaar 2009

Doelstelling

Maak jongvolwassenen enthousiast over het Hi Telefoonboek en zet ze aan tot activatie van de dienst. Deze doelstelling is ruim behaald: de herkenning van de tvc is uitstekend met 81% (gemiddeld MindTrack bij eenzelfde grp druk: 64%), de stijging in het aantal gebruikers is 55% en Pokkie behoort tot de vijf finalisten van de Gouden Loekie 2009!

Doelgroep

Jongvolwassenen, 18-24, die de nummers van al hun vrienden en kennissen in hun mobieltje bewaren. Wanneer zij hun telefoon plots verliezen, zijn zij ook plots al hun nummers kwijt. En dan stort hun wereld in elkaar. Want zonder mobiele communicatie geen leven.

Concept

Om ze te attenderen op de voordelen van het Hi Telefoonboek - snel en gemakkelijk al je telefoonnummers online bewaren - attenderen we ze eerst op het gemis daarvan: het kwijtraken van je mobieltje - pokkie foetsie - en de dramatische gevolgen: weg sociaal leven - alles foetsie.

Media- en middelenstrategie

De campagne is strategisch verdeeld in drie pilaren: 1) Bewust maken van de risico’s: plekken waar de meeste pokkies kwijtgeraakt worden. * PR kick off: publicatie van onderzoeksresultaten over plekken waar mensen hun mobiel het vaakst kwijtraken. * Guerrilla: Pokkie gevarenzones worden aangegeven d.m.v. dweilborden, toiletposters, green graffiti en paskamerposters. 2) Bewust maken van de gevolgen: sociaal leven kwijt + communiceren van de oplossing: Hi Telefoonboek. * TV: speelt in op herkenning door het levensdrama overduidelijk te maken * Online Hyves prank: wekt het gevoel dat al je vrienden zijn verdwenen * Bioscoop live performance: ondersteunt de TVC * Crossmediaal spel (online, non spot radio, op straat): Ga mee Pokkie zoeken * Give away Pokkie finder: een hanger voor aan je mobieltje; wanneer je fluit weet je waar deze is. 3) Bewust maken van de oplossing en traffic generen naar Hi.nl en de winkels * Radio, POS, website * Guerrilla: nep mobieltjes liggen op straat in de buurt van Hi winkels, met kans op een prijs bij activatie van de dienst.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken