PLUS Originails

PLUS Originails

Categorie
Retail
Adverteerder
PLUS RETAIL
Bureau
Doom&Dickson
Jaar
2013
Paginanummer
408

Doelstelling

Creëer een hype rondom het spaarpremium, Originails nagellak. Om zo op sympathieke wijze jonge meiden (en dus hun moeders) naar PLUS te trekken.

Doelgroep

Primair: meiden tussen de 5-15 jaar. Secundair: boodschappers (moeders) met kinderen.

Concept

PLUS geeft meer. Ook als het gaat om spaaracties. PLUS nam de gewaagde stap een premium te ontwikkelen specifiek voor meiden: Originails. Nagellak in 15 trendy kleuren, waarmee je met de speciale pen de mooiste nailart kunt maken! In een hippe clutch kunnen alle flesjes worden opgeborgen. Om tijdens de campagne te heractiveren lanceerden we in de derde week nailart stickers om het versieren nog makkelijker te maken en een speciale 'Royal Orange' kleur als inhaker op de Troonswisseling.

Media- en middelenstrategie

Originails werd aan boodschappers geïntroduceerd met een TVC, bijbehorend POS materiaal en de folder. Om de jonge meiden doelgroep te bereiken gingen we een samenwerking aan met GoSupermodel. Op dit online platform haakten we in op de heersende nailart hype. Door de mooiste creatie in te sturen en stemmen te verzamelen kon er kans worden gemaakt op de titel 'Queen Originails 2013'. De virtuele character uit de campagne, Miss Pip, onderhield de dialoog via haar persoonlijke profiel. Met games, een virtuele clutch waarmee de meiden hun avatar konden pimpen en een nailart persoonlijkheidstest bleven we heractiveren. Bereik werd vergroot door ingezonden content buiten het platform te verspreiden via Pinterest en Facebook. Op Plus.nl/Originails was er plek voor de mooiste inzendingen en werd alle actie informatie kleurrijk gepresenteerd. Influential vloggers op YouTube creëerden inspirerende Originails video's waarmee de hype en GoSupermodel competitie verder werden aangejaagd. De winnares werd gekroond in Walibi en kreeg met vriendinnen een professionele nailart workshop. De campagne overtrof alle verwachtingen m.b.t. bereik & online engagement en had de hoogste procentuele deelname t.o.v. andere PLUS kinderspaaracties van de afgelopen 2 jaar.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken