PLUS Marble Maniacs

PLUS Marble Maniacs

Categorie
Retail
Adverteerder
PLUS SUPERMARKT
Bureau
Wunderman Thompson Amsterdam x Energize
Jaar
2021
Paginanummer
350

Doelstelling

In een periode waarin concurrenten campagne voeren op prijs, wil PLUS de strijd om marktaandeel winnen met een effectieve spaarcampagne.

Doelgroep

Kinderen van 5-12 jaar en hun (groot)ouders.

Merkomschrijving

PLUS zorgt voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar.

Concept

Met Marble Maniacs kreeg PLUS heel Nederland aan het knikkeren, in coronatijd waarin de behoefte aan vermaak in huis groot was. Met de Marble Maniacs kon je thuis je eigen knikkerraces organiseren met vette knikkerbanen en 24 verschillende knikkers, met karakters als Booster Broccoli en Turbo Tomaat.

Media- en middelenstrategie

De media- en middelencampagne bestond uit een optimale samenwerking tussen diverse kanalen, paid en owned. Het kloppende hart: Marble Mania op SBS6. De campagne werd groots aangejaagd: met online en social advertising, social content op Snapchat en TikTok en de inzet van influencer Gio Latooy raakten we de jonge doelgroep in het hart. Met een TVC, billboards en radio bereikten we de (groot)ouders. Uiteraard werden ook eigen middelen ingezet: van winkels tot weekfolder en nieuwsbrieven. Nederland kon niet om de campagne heen en bouwde massaal knikkerbanen met Marble Maniacs!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken