PLUS Kerst 2020

PLUS Kerst 2020

Categorie
Retail
Adverteerder
PLUS SUPERMARKT
Bureau
Wunderman Thompson Amsterdam
Jaar
2020
Paginanummer
354

Nominatie 2020

Doelstelling

Groei van merkbekendheid en merkvoorkeur door PLUS te positioneren als dé supermarkt voor de kerstboodschappen, gebruikmakend van het thema 'Goed eten is samen eten'. Met als gevolg het vergroten van de bezoekintentie en omzet tijdens de kerstperiode.

Doelgroep

Alle primaire en secundaire klanten van PLUS.

Merkomschrijving

PLUS zorgt voor goed eten, voor de buurt, voor elkaar.

Concept

Goed eten is samen eten' gaat over het vermogen van goed eten om mensen samen te brengen, over de verbindende kracht van een maaltijd delen. Dat maakt 'samen eten' tijdens dit coronajaar nóg relevanter. In de tvc zien we Mo, een sympathieke buschauffeur, die ervoor zorgt dat zijn vaste passagiers elkaar met kerst weer kunnen zien, om samen te genieten van een onvergetelijk diner. In een serie van geïntegreerde verhalen reizen we vervolgens mee met andere personen uit dezelfde bus die op weg zijn naar hun unieke kerstmoment.

Media- en middelenstrategie

Traditiegetrouw is er een hoofdrol weggelegd voor de tvc, waarmee breed bereik wordt opgebouwd. Daarnaast komt de campagne tot uiting in tag-ons, billboards, online video's met de verhalen van andere reizigers, digital en social content, het kerstmagazine, de website, op de winkelvloer en in een unieke branded content-samenwerking met All You Need Is Love. Zo was PLUS op alle relevante momenten in de customer journey aanwezig, met de juiste boodschap via het juiste kanaal.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken