Pleistercampagne

Pleistercampagne

Categorie
Excellent
Adverteerder
STICHTING STEUN EMMA KINDERZIEKENHUIS AMC
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
264

Nominatie 2013

Doelstelling

Het Emma Kinderziekenhuis AMC is een bijzonder ziekenhuis met geweldige medische zorg. Het wordt op dit moment verbouwd. Daardoor kunnen straks de vaak langdurig zieke kinderen zo veel mogelijk hun dagelijkse leven voortzetten. Vriendjes en vriendinnetjes kunnen komen spelen en families kunnen koken, eten en slapen. Kinderen mogen geen dag missen in hun leven, dat halen ze nooit meer in. Daar is geld voor nodig. Ontwikkel een constructieve campagne die Amsterdammers uitnodigt om het Emma te steunen.

Doelgroep

Amsterdamse gezinnen met kinderen.

Concept

We bedachten een voor de hand liggend maar toch origineel symbool: een pleister. We lieten deze ontwerpen door mode-illustrator Piet Paris. In de eerste fase werd de pleister beroemd gemaakt door veel bekende en onbekende Amsterdammers met de pleister te laten lopen. Er werd gretig geplakt en dat was te merken op televisie (o.a. bij DWDD, Nickelodeon, RTL Boulevard), op social media, in het GVB (de trambestuurders), in winkels (o.a. winkeliers PC Hooftstraat) en horeca (o.a. BAUT, Hoppe). Er werd nog niets verklapt. Die eer viel Het Parool ten deel. Zij kwamen met een speciale pleister-editie. Daarna startte de campagne in Amsterdam. Met de beelden van de vijf Emma ambassadeurs. Door de verkoop van de pleister bij winkels (o.a. bij Albert Heijn, Gamma, Marqt), via de Pleister app en op de Emma Pleister website genereren we inkomsten.

Media- en middelenstrategie

De eerste fase bestond uitsluitend uit pr. Veel bekende en onbekende mensen droegen de pleister live en op social media. Dit heeft meer dan 350.000,- aan pr-waarde opgeleverd. Als aftrap van de tweede fase werd de pleister-editie van Het Parool gelanceerd. Daarna werd de campagne uitgerold op televisie (AT5, Nickelodeon), buitenreclame, trams, horeca in Amsterdam, bioscoop, in de Amsterdam Arena, bij tankstations en bij het IDFA. De derde fase is de verkoop-fase. De pleister was in veel winkels in Amsterdam te koop.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken