Playlist sample campagne

Playlist sample campagne

Categorie
Excellent
Adverteerder
T-Mobile
Bureau
ETCETERA & Van Wanten
Jaar
2012
Paginanummer
268

Doelstelling

De positie van T-Mobile in mobiel internet onderstrepen en relevant maken met behulp van de nieuwe streaming muziekdienst van T-Mobile en Deezer Music. Awareness en trial zijn key hiervoor.

Doelgroep

De smartphone is voor de doelgroep een onmisbare tool in het dagelijks leven. Muziek luisteren speelt daarbij een grote rol, veelal via iTunes. Online streaming muziek geniet nog weinig bekendheid en is in de ogen van de doelgroep nog te veel gedoe.

Concept

Met een unieke 'muziek sample-actie' haalden we alle barrières rondom streaming muziek weg en stelden we iedereen in staat om direct muziek op de smartphone te luisteren. Hiervoor werden 20 speciale playlists samengesteld. Elke playlist sloot qua thema en muziek aan op de plek of het moment van confrontatie: de 'Ik Zit Even Op De Plee-list' (toiletten), de 'Don't Blame It On Bea-playlist' (na Prinsjesdag) of de 'Grijze Massa Massageplaylist' (op scholen en universiteiten). Met één klik kon je direct genieten van de verschillende playlists. Heel gemakkelijk kon vervolgens een proefabonnement worden afgesloten om te ontdekken hoe handig en uitgebreid de Deezer-muziekdienst is. Scan de QR-code rechts op deze pagina en ervaar het zelf.

Media- en middelenstrategie

Televisie creëerde awareness en laadde het thema 'Altijd samen'. Daarnaast werden in een cross-mediale campagne 20 speciaal samengestelde playlists als sample verspreid. Elke playlist was direct via een QR-code of een doorklik te beluisteren. De playlist sloot aan op het moment of de plek van confrontatie. Hiervoor werden outdoor (o.a. stationsabri's, scholen, cafés, sportscholen), online (o.a. 9292ov.nl, Buienradar.nl) en dagbladen (inhakend op actualiteiten) ingezet. Op Facebook vond je een speciale Verjaardagsplaylist die je een jarige vriend cadeau kon doen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken