Play-Doh Mixen Maar!

Play-Doh Mixen Maar!

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
HASBRO
Bureau
LVTPR
Jaar
2020
Paginanummer
420

Winnaar 2020

Doelstelling

Communicatie doelstelling: Het top of mind maken bij de doelgroep van het speelplezier dat kindjes hebben met Play-Doh en hoe dit opweegt tegen de bestaande aankoopbarrieres.
Sales doelstelling: Uplift in de doorverkoop van potjes Play-Doh.

Doelgroep

Ouders van kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud

Merkomschrijving

Play-Doh, de bekendste klei ter wereld, bestaat al 65 jaar en is hét merk dat kinderen laat kneden, delen, voelen en ruiken. Het staat garant voor eindeloos veel speelplezier en creativiteit.

Concept

Play-Doh heeft een merkbekendheid van 95%, maar wordt zeker niet door al deze mensen gekocht. Waarom niet? Omdat 3 van de 10 ouders aangeeft stress te ervaren doordat de kleuren worden gemixt, of in het verkeerde potje terecht komen. Voor veel ouders een heel herkenbaar probleem. Gebaseerd op dit inzicht, willen we met het concept van 'Mixen Maar!' de mindset van de ouders veranderen door hen te laten zien dat kinderen eindeloos veel speelplezier beleven en hun creativiteit de vrije loop laten gaan wanneer zij niet beperkt worden door volwassen bezwaren.

Media- en middelenstrategie

PR, Influencer Marketing & Media buying.

Om onze doelgroep effectief te bereiken, is gekozen voor een PR benadering waarbij een samenwerking met zanger, influencer en vader van twee jonge jongens Jaap Reesema centraal stond. Jaap schreef voor ons het lied Mixen Maar! Dit aanstekelijke nummer moedigt aan tot zorgeloos en creatief spelen zonder enige restricties. Het nummer staat op Spotify en is via diverse kanalen, waaronder RTL Boulevard, met de doelgroep gedeeld.

Onze Mixen Maar! boodschap hebben wij verder geladen via een diverse groep macro influencers die zelf ook kinderen hebben in de Play-Doh leeftijdscategorie. Zo hebben wij hen gevraagd te laten zien hoe zij zorgeloze middagen doorbrengen met Play-Doh. Door er een winactie aan te koppelen voor de volgers, werden ook zij aangezet tot kleien. Tegelijkertijd ontvingen verschillende media een grote doos vol Play-Doh, inclusief persbericht, waardoor ook het bredere publiek werd bereikt via de traditionele media.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken