Plant Bathing Studio

Plant Bathing Studio

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
MOOIWATPLANTENDOEN.NL
Bureau
The Gardeners
Jaar
2018
Paginanummer
388

Nominatie 2018

Doelstelling

Breng kamerplanten bij kritische interieur- en lifestyle-pers onder de aandacht als bron voor een positief effect op onze well-being.

Doelgroep

Interieur- en lifestyle-pers die zich richt op lezers met een bewuste leefstijl.

Merkomschrijving

Mooiwatplantendoen.nl is een merk van Bloemenbureau Holland, een onafhankelijke stichting met als opdracht dat planten (en bloemen) en vaste plek op de consumentenagenda krijgen.

Concept

We openden 's werelds eerste Plant Bathing Studio in hartje Amsterdam. Geïnspireerd op de rustgevende trend 'Forest Bathing' uit Japan. Onze doelgroep kon zich een week lang onderdompelen in een ruimte die van boven tot onder was gevuld met kamerplanten. En zo zelf de positieve effecten ervaren die kamerplanten hebben op onze well-being. Een slimme manier om duidelijk te maken dat planten zoveel meer zijn dan een mooi interieur-item.

Media- en middelenstrategie

Met een stempelkaart voor gratis Plant Bathing sessies nodigden we de belangrijkste pers uit. Het concept 'Plant Bathing Studio' deed vervolgens de rest. Rijen met journalisten stonden te wachten voor de deur. Met een verbluffend hoge free-publicity waarde als resultaat.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken