Phineas and Ferb The Movie

Phineas and Ferb The Movie

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
The Walt Disney Company Benelux
Bureau
The Oddshop
Jaar
2011
Paginanummer
340

Doelstelling

Phineas and Ferb is dé hitserie van Disney Channels. Naar aanleiding van het succes van de serie is nu ook een speelfilm uitgebracht. De première was exclusief te zien op Disney Channels. Voorafgaand aan de première wilden we de doelgroep betrekken bij deze bijzondere gebeurtenis en op deze manier zoveel mogelijk kijkers voor de première trekken.

Doelgroep

Kinderen van 6 tot 14 jaar.

Concept

Phineas en Ferb zijn de naamdragers van de serie en de film, maar hun huisdier 'Perry het vogelbekdier' vervult een minstens zo belangrijke rol. Perry leidt een geheim leven en kan veranderen in Agent P. Een geheim agent die de wereld beschermt tegen de snode plannen van Dr. Doofenshmirtz. Om rumoer voorafgaand aan de première te creëren riepen we kinderen op om ook geheim agent te worden. Middels korte programma's gaf Agent P. trainingsopdrachten. Online konden kinderen hun vaardigheden oefenen. Daarnaast konden ze via verborgen boodschappen in diverse media ook extra tips vinden waarmee ze hun training sneller konden volbrengen. Kinderen werden op deze manier klaargestoomd om het 'geheim agent examen' te doen en echt in de huid te kruipen van Agent P. Zo waren ze helemaal klaar voor de filmpremière.

Media- en middelenstrategie

Fase 1. De film laden en rumoer rondom de première creëren door de doelgroep te activeren. Middels zenderpromo's, een bannercampagne, advertenties en via social media werden kinderen opgeroepen om deel te nemen aan de opleiding tot geheim agent. Tips om de opleiding nog sneller te volbrengen waren verstopt in programma's op zender, in het Disney XD Magazine en online in het Habbo Hotel. Fase 2. Naarmate de premièredatum naderde, kwam de nadruk in media meer te liggen op het daadwerkelijke premièremoment. Gedurende de laatste weken voorafgaand aan de première zijn zenderpromo's, banners, advertenties en spectaculars ingezet om de datum en het tijdstip van de première te communiceren. De campagne heeft voor Disney Channels geresulteerd in de meest succesvolle filmpremière op zender ooit.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken