Persoonlijk Bankieren

Persoonlijk Bankieren

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
RABOBANK NEDERLAND
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
186

Nominatie 2015

Doelstelling

De overkoepelende doelstelling voor onze 'Aandeel in elkaar'-campagnes is vertrouwen herwinnen. Primaire doelstelling voor deze specifieke campagne is bewijzen wat de merkbelofte 'aandeel in elkaar' betekent op het gebied van mobiel bankieren.

Doelgroep

Rabobankklanten in heel Nederland. Specifiek aandacht voor ouderen, jongeren, MKB en zzp'ers.

Concept

Steeds meer mensen willen vaker en uitgebreider bankieren in een online omgeving. Tegelijkertijd is er behoefte aan een bank die vertrouwen wekt en zijn menselijke gezicht toont. Daarom wil de Rabobank zijn klanten laten ervaren dat online bankieren ook persoonlijk kan zijn. Want in de vernieuwde Rabo Bankieren App kunnen klanten niet alleen nog meer zaken zelf eenvoudig regelen; extra is de speciale contact- en chatfunctie waarmee je met een druk op de knop persoonlijk contact hebt met iemand van jouw eigen lokale Rabobank. Zo draait de vernieuwde Rabobank app helemaal om jou.

Media- en middelenstrategie

Voor brede bekendheid van de vernieuwde app is tv, radio en OOH ingezet. Voor het toespitsen van de boodschap op de genoemde doelgroepen zijn verschillende media ingezet zoals, radio, print, eigen media en social posts die precies getarget werden op de specifieke doelgroep. In deze uitingen is gebruik van ervaringen van onze klanten verwerkt. Daarnaast heeft elke lokale Rabobank, in samenwerking met SeniorWeb activiteiten en workshops georganiseerd om de 50+ doelgroep te begeleiden bij de eerste online en mobiel bankieren stappen. De samenwerking met het programma Myrna Plus van RTL & Plus magazine verdiept verder de inhoud voor deze doelgroep over online en mobiel bankieren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken