Pensioen Ophelder Service

Pensioen Ophelder Service

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
NATIONALE-NEDERLANDEN
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
176

Nominatie 2015

Doelstelling

Het lukt verzekeraars maar niet om pensioenen relevant te maken voor consumenten. Nationale-Nederlanden wil dit veranderen. We introduceren een relevante dienst, de Pensioen Ophelder Service, en maken mensen enthousiast om de dienst te gebruiken. Doelstellingen: hoge waardering en conversie, sterke effecten op merkoverweging en -voorkeur.

Doelgroep

Werkende mensen die weleens van baan zijn geswitcht en daardoor meerdere pensioenpotjes hebben en mensen die zich actief oriënteren op een nieuwe baan. Zij hebben binnenkort meerdere pensioenpotjes.

Concept

We moeten mensen interesseren voor een onderwerp dat ze tot nu toe consequent voor zich uit schoven. Uit onderzoek weten we dat rechtstreeks aanspreken op het onderwerp pensioen zinloos is. We besluiten pensioen te koppelen aan iets dat mensen wel belangrijk vinden: hun loopbaan. Werkende mensen hebben tegenwoordig vaak meerdere werkgevers gehad en daarmee meerdere pensioenpotjes. Dat geeft een onrustig gevoel. We ontwikkelen een dienst voor deze mensen: de Pensioen Ophelder Service. Met deze dienst weten ze binnen 10 minuten of het interessant is om pensioenpotjes samen te voegen. In communicatie zien we nu eens geen oude mensen die er warmpjes bij zitten, maar spreken we de doelgroep aan in het nu: tijdens hun loopbaan. Door deze koppeling, doordat we consumententaal gebruiken en dankzij de dienst zijn we nú relevant in plaats van later. Dit heeft geleid tot een enorme waardering, hoge conversie en hoge scores op merkoverweging en -voorkeur.

Media- en middelenstrategie

We kiezen voor een combinatie van above the line (breed bereik) en digital (targeten). Via platforms als LinkedIn, Monsterboard en StepStone bereiken we mensen die meerdere banen hebben gehad of op zoek zijn naar een baan. We monitoren continu welke combinatie van creatie en context goed werkt en passen het plan daarop aan. Ludieke insteek om earned-mediabereik te realiseren: een online activatie rond de loopbaan van publiekslievelingen die zich met hun eerste baantje in ons geheugen hebben genesteld
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken