PEARLE VEILIG OP WEG

PEARLE VEILIG OP WEG

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Pearle Opticiens
Bureau
TBWANEBOKO, Interactief: Wend, PR: Impact CG, Media: Vizeum
Jaar
2008
Paginanummer
380

Nominatie 2008

Doelstelling

Commerciële doelstelling: extra traffic genereren door het aanbieden van een gratis oogtest. Communicatiedoelstelling: Pearle positioneren als een opticien die deskundigheid toegankelijk maakt.

Doelgroep

Iedere automobilist voor wie veiligheid in het verkeer belangrijk is, maar eigenlijk niet goed weet of zijn ogen nog wel goed en dus veilig genoeg zijn.

Concept

Als geen andere opticien begrijpt Pearle de betekenis van zicht in het dagelijkse leven. Door dat begrip is Pearle in staat om met een passende oplossing te komen. 1 op de 10 automobilisten ziet niet goed in het verkeer. Het slechte zicht is de oorzaak van veel ongelukken in het verkeer. Mensen onderkennen het belang van goed zicht in het verkeer, maar betrekken de waarschuwende boodschap niet op zichzelf. Totdat je slecht zicht in het verkeer vergelijkt met iets waarvan iedereen het gevaar direct onder ogen ziet: alcohol in het verkeer. Geen alcohol drinken in het verkeer is nog geen garantie voor verkeersveiligheid. Slecht zicht kan eigenlijk net zo gevaarlijk zijn. Met een knipoog naar de bekende spotjes over alcohol in het verkeer toont Pearle de gevolgen. Gelukkig beperkt de schade zich deze keer tot blikschade. Pearle roept iedereen die maar een beetje twijfelt over zijn zicht op om gratis en vrijblijvend een oogtest te doen. Heel toegankelijk dus. Zodat het verkeer weer een stukje veiliger kan worden. Goed gezien van Pearle.

Media- en middelenstrategie

Er is gekozen voor een mediaoffensief waar geen enkele automobilist omheen kan. TV en radio zijn ingezet voor een groot bereik. Daarnaast is gekozen voor relevante middelen in het domein van de automobilist: outdoor langs snelwegen en bij tankstations, vrachtwagenreclame en een zichtcontrole team langs de wegen. Op de eigen site konden consumenten meer lezen over verkeersveiligheid en de oplossingen die Pearle biedt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken