PASSI. Het nieuwe jongerenplatform van Rabobank.

PASSI. Het nieuwe jongerenplatform van Rabobank.

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
RABOBANK
Bureau
180 Kingsday
Jaar
2017
Paginanummer
172

Winnaar 2017

Doelstelling

Rabobank is de grootste jongerenbank van Nederland, maar wil ook weer als zodanig herkend worden. Met de introductie van jongerenplatform PASSI onderstreept Rabobank die ambitie.

Doelgroep

Primair: 12- tot en met 17-jarige Rabobank klanten.

Merkomschrijving

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener met haar wortels in Nederland. De Rabobank draagt met moed en daadkracht bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de samenleving. De missie van de Rabobank luidt 'Growing a better world together'.

Concept

Om jongeren te stimuleren in hun financiële zelfstandigheid, lanceert Rabobank PASSI. Bijzonder is dat PASSI vooral gaat over geld verdienen (want uitgeven kunnen ze zelf wel) en de ontwikkeling van hun talenten. PASSI gaat namelijk zowel over de korte termijn (hoe regel je als jongere bijverdiensten) als over de langere termijn (hoe verdien je later duurzaam je geld). Daarmee is PASSI een eerste voorbeeld van de nieuwe Rabobank klantfilosofie over Financieel Gezond Leven. Want wie zijn eigen inkomen verdient, zet de eerste stap om op eigen benen te leren staan. Jongeren hebben niets met bankzaken. En dus wijkt PASSI sterk af van alle conventies in de categorie. We provoceren met 'Regel je eigen geld' en kiezen met de 'brutalism' design voor een rauwe en polariserende campagnestijl. 'You love it, or you hate it', maar je hebt er als jongere in elk geval een mening over. In samenwerking met het urban muzieklabel Top Notch en andere partners bieden we aantrekkelijke stages, inspiratie en voordelen. De transparante pas geeft het laatste zetje in deze succesvolle introductie: die willen ze massaal hebben.

Media- en middelenstrategie

Ook bijzonder: geen jurylid zal ooit iets van PASSI hebben gezien. De campagne is namelijk hyper-targeted, vrijwel alleen online en leeft op de mobiel van alle 12- tot en met 17-jarigen. Deze groep luistert alleen naar peers: Met een selecte groep vloggers maken we daarom structureel écht relevante content: over hoe zij hun geld verdienen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken