Oudejaarstrekking 2018

STAATSLOTERIJ / TBWANEBOKO

award
Winnaar 2018

Bekijk deze campagne op pagina 464 van het SAN Jaarboek 2018.

Adverteerder
STAATSLOTERIJ
Bureau
TBWANEBOKO
Account
Patritia Pahladsingh, Fleur van den Donk, Liselot Claeys, Tim Phoelich
Copy
Erik Falke, Koen Janssen
Art
Darre van Dijk, Dennis Baars, Bas Janssen
Strateeg
Kelly Philipse, Willem Maijvis
Opdrachtgever
Shirley Kind, Froukje Claes
Film/Productiemaatschappij
Czar (regie: Martin Werner), Vidiboko
Editor
Rasmus Gitz-Johansen
Muziek
Jorrit Kleynen, The Ambassadors
RTV-producer
Peter Burger
Fotografie
Jaap Vliegenthart
In samenwerking met
Universal Media Group, Blue Mango Interactive, Brompton Road, Blauw Gras, Men in Green
Nominatie
ja
Winnaar
ja
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van STAATSLOTERIJ
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van TBWANEBOKO
Word geïnspireerd door winnaars in de categorie Branding 360°
Meer Branding 360° winnaars

Branding 360°

Doelstelling

De Oudejaarstrekking neerzetten als dé trekking van het jaar waar niemand omheen kan, bijna iedereen aan mee doet en die Staatsloterij sympathieker maakt.

Doelgroep

Alle Nederlanders 25+.

Strategie/Concept

De Oudejaarstrekking is haast een loterij op zichzelf, die in omvang en sentiment echt anders is dan de maandelijkse trekkingen. En dus moet de campagne impactvol zijn. We willen Nederland raken met een verbindend sentiment dat in december extra relevant is. Daarom nemen we Nederland mee in het verhaal van het 'lelijke' hondje Frekkel. Frekkel loopt weg van huis omdat hij vreest ingeruild te worden voor een mooiere hond als zijn baasjes de hoofdprijs van 30 miljoen winnen. Maar niets blijkt minder waar: de baasjes geven hun Oudejaarslot (en de kans op 30 miljoen) weg aan de vinders van Frekkel. Een verhaal dat heel Nederland, dierenvriend of niet, raakt en ons leert dat samenzijn met je dierbaren veel waard is. Nog meer dan 30 miljoen. Een mooie en onverwachte boodschap van de Staatsloterij.

Media- en middelenstrategie

De concurrentie in december is hevig; veel adverteerders pakken uit. Om door de clutter te breken, kiezen we voor een on-Nederlands grootse aanpak met slimme fasering en brede middeleninzet. In de tease-fase geven we de campagne een vliegende start: met een online filmtrailer en posters in het land kondigen we 'Frekkel de Film' aan. Op 10 december lanceren we de 105" TV-commercial op alle zenders bijna tegelijk. Naast TV is er volop online en offline Frekkel-content, zoals een mini-docu van het echte verhaal van het hondje, maar ook games en GIFs via social media. Nederlanders sluiten het hondje in hun hart en binnen no-time is Frekkel een begrip. We spelen live in op deze buzz door 'I love Frekkel' truien naar bekende Frekkelfans te sturen. Als de 31ste nadert, verleggen we de balans van emotie rondom Frekkel, naar conversie-gedreven uitingen. In de countdown-fase verhogen we de urgentie via afteluitingen op TV, radio, social, online, (D)OOH, print, POS, PR en 1-op-1 communicatie zoals e-mail en pushnotificaties.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen