Oranje is liefde voor voetbal, Oranje is ING

Oranje is liefde voor voetbal, Oranje is ING

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ING
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
100

Nominatie 2013

Doelstelling

De bekendheid van ING als sponsor van het Nederlands elftal is goed, maar de vele activiteiten die ING ontwikkelt voor het Nederlands amateurvoetbal zijn bij velen nog onbekend. Hoe kunnen we laten zien dat ING oprecht betrokken is bij het hele Nederlandse voetbal en daarom voetbal in de breedte ondersteunt?

Doelgroep

Voetbal heeft natuurlijk primair de aandacht van de voetballiefhebber. Maar we mikken met deze campagne ook op een bredere groep. Op de vaders, de moeders, de opa's en de oma's, kortom op iedereen die op zaterdag langs het veld staat. Niet per se als voetballiefhebber, maar wel als betrokken lid van de familie.

Concept

Met de merkbelofte Oranje is liefde voor voetbal maakt ING een heel sympathiek statement. Het gaat niet om de bank als sponsor. Het gaat erom dat ING net als alle Nederlanders van voetbal houdt. Meer bijzonder: ál het voetbal. Dit is de essentie van het concept, vervat in onder andere een commercial over zo'n heerlijke, typisch Nederlandse voetbalzaterdag. Ook is er aandacht voor de amateurclubs, onder andere door de in samenwerking met Radio 538 ontwikkelde activatie ''De leukste Amateurclub van Nederland' en de steeds terugkerende spread in Voetbal International waarbij clubs in het zonnetje worden gezet.

Media- en middelenstrategie

Voetbal is emotie, daarom zetten we tv in, rond voetbalprogramma's. Print wordt gericht ingezet. Er worden diverse activaties uitgevoerd met partners als SBS, Radio 538 en Voetbal International. Per campagne wordt bekeken hoe eigen kanalen en KNVB-kanalen maximaal kunnen worden ingezet.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken