Oranje is kansen zien, Oranje is ING

Oranje is kansen zien, Oranje is ING

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ING
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
192

Nominatie 2013

Doelstelling

Maak de betrokkenheid van ING bij de Nederlandse ondernemer zichtbaar en voelbaar, met als resultaat een grotere merkvoorkeur. Breng de Oranje ING-mentaliteit over het voetlicht en laat zien welke relevante diensten ING in huis heeft voor ondernemers.

Doelgroep

Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. ING wil hen met raad en daad bijstaan. Dat begint natuurlijk bij het laten zien van kansen, vanuit de kennis die ING als ondernemersbank heeft. Kansen voor alle ondernemers: van de kleinste middenstander tot de grootste multinational.

Concept

Wat kenmerkt de ondernemer? Hij ziet kansen waar anderen ze niet zien. Een ondernemer ziet in een weiland geen lege vlakte, maar een kans voor biologische producten. Als er een vrachtwagen langsrijdt, ziet een ondernemer handel. Altijd voorwaarts gericht, optimistisch en oog voor nieuwe wegen. Deze mentaliteit, dit 'kansen zien' is de essentie van het creatief concept. De boodschap: Nederland ligt vol met kansen. De oranje pijlen in de tv-commercial wijzen de plekken aan waar die kansen zijn. We vullen dit aan met opmerkelijke feiten van het ING Economisch Bureau over de Nederlandse economie, die je interpreteert als kans. En we vertellen dat ING ondernemers helpt om die kansen te benutten, met een arsenaal aan instrumenten en mogelijkheden.

Media- en middelenstrategie

De campagneperiode is gepland rondom de Week van de Ondernemer, een groot zakelijk evenement dat ING al vele jaren organiseert samen met MKB-Nederland. We zetten ING neer met een tv-film als de partij die kansen ziet, net als de ondernemer. Tegelijkertijd starten radio, print en online om deze propositie verder uit te dragen. De oranje pijl als visual device komt overal terug. Daarna komen radio en online met heldere en activerende uitingen over de concrete bewijsvoering (o.m. met content over de Week van de Ondernemer op NUzakelijk). ING producten en diensten, zoals de relatiemanager die je helpt om kansen te zien en te benutten, maar ook rapporten over sectortrends, de bedrijfsscan en netwerkbijeenkomsten.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken