Orange Your World

Orange Your World

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
HEINEKEN NEDERLAND
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2016
Paginanummer
246

Nominatie 2016

Doelstelling

Heineken als merk dichterbij de Nederlanders brengen rondom Oranje momenten, omdat nationale trots een sterke invloed heeft op aankoopintentie en volume.

Doelgroep

Bierdrinkende mannen vanaf 18 jaar, in het bijzonder sportliefhebbers.

Concept

Wij Nederlanders worden wereldwijd bewonderd om ons aanstekelijke Oranjegevoel. Een Oranjefeest is dan ook goed voor Nederland. En ook goed voor Heineken. Maar wat doe je als het grootste feestmoment - het EK voetbal - ineens wordt gemist? Heineken verlegde de focus meteen naar dat ándere evenement: de Olympische Spelen. Normaal gesproken geen massaal Oranjefeest, maar daar kwam al snel verandering in. Rio werd het decor van de Oranje-trots, met het Holland Heineken House als feestend middelpunt. We huldigden er onze helden, we verwelkomden er onze sporters met groots onthaal, en we feestten er met alle andere landen. Dat wekte niet alleen internationaal veel bewondering; het vergrootte ook de nationale trots. Zo liet Heineken heel Nederland weer trots onderdeel worden van het wereldberoemde Oranje-legioen. Daar hielp ook de zeer goed gewaardeerde TV commercial aan mee, die het Oranjegevoel koppelde aan een concrete winactie voor het HHH. En de Heineken Oranje app, die heel Nederland rechtstreeks aansloot op Rio. Daarnaast bracht Heineken relevante, aansprekende content tijdens de Spelen, waarmee 'onze' unieke manier van vieren onderstreept werd (de Klap-Mee-daille, de verrassing met surfheld Dorian, de huldiging van Dafne Schippers en vele andere gebeurtenissen in en rondom het HHH).

Media- en middelenstrategie

Het HHH speelde een centrale rol in de campagne. Met een crossmediale promotie wakkerde Heineken het Oranjegevoel aan. Voor thuisblijvende fans werd een Heineken Oranje app ontwikkeld, via sociale media en in samenwerking met Radio 538 en RTL werd dagelijks content vanuit Rio verspreid. Een uitgekiende timing en middelenmix zorgden ervoor, dat Heineken opnieuw hét Oranjemerk werd, dat Nationale Trots aanwakkerde rondom de Spelen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken