Op treinavontuur met de NS KidsApp

Op treinavontuur met de NS KidsApp

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
NS
Bureau
N=5
Jaar
2016
Paginanummer
416

Doelstelling

Stijging in overweging van de trein voor recreatief gebruik onder de doelgroep. En 10.000 downloads van de NS KidsApp.

Doelgroep

Ouders met jonge kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Zij kiezen nu vaak nog liever de auto als ze eropuit gaan, omdat ze reizen met de trein gedoe vinden.

Concept

Treinen hebben voor kinderen iets avontuurlijks. En voor ouders betekent het reizen echt quality time samen. Geen handen aan het stuur, maar heerlijk even tijd voor elkaar. Om deze voordelen tot leven te brengen, komt NS met de gratis KidsApp. Hierin staan twee kleine monstertjes centraal: Oei & Knoei. Zij laten kinderen samen met hun ouders avontuurlijke opdrachten uitvoeren in en rond de trein. De app is een technisch hoogstandje, waarbij augmented reality en motion tracking worden gecombineerd. Dit maakt het mogelijk om de opdrachten ook realtime te filmen. Nadat alle opdrachten zijn uitgevoerd, voegt de app alle video's samen en kun je zelfs het begin en eind van de film personaliseren. Met als resultaat een grappige film waarin de kinderen met hun ouders én Oei & Knoei de leukste avonturen beleven. Zo wordt treinreizen samen nog leuker. Het treinavontuur wordt verder ook benadrukt in een ATL-campagne, waarin de verwondering van een jongetje over het reizen met de trein centraal staat.

Media- en middelenstrategie

Om de NS KidsApp onder de aandacht te brengen, is onder meer een samenwerking aangegaan met Nickelodeon en met diverse online influencers gericht op jonge ouders. Verder is de campagne te zien in bioscopen tijdens kindermatinees, via mobile en outdoor. Het treinavontuur werd ook onder de aandacht gebracht met een commercial en outdoor.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken