OP DE BANKEN VOOR MEER NATUUR

OP DE BANKEN VOOR MEER NATUUR

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Natuurmonumenten
Bureau
707 Brand Communications
Jaar
2009
Paginanummer
424

Doelstelling

Draagvlak creëren bij de Nederlanders voor meer en aaneengesloten natuur. En iedereen oproepen hieraan een concrete bijdrage te leveren door het sponsoren van een vierkante meter natuur.

Doelgroep

Alle Nederlanders van 35 jaar en ouder.

Concept

Om de Nederlanders in beweging te krijgen voor meer en aaneengesloten natuur, is gekozen voor een positieve benadering. Meer en aaneensloten natuur is tastbaar en dichtbij gemaakt met het thema ‘Op de banken voor meer natuur’. In de campagne werd het thema vertaald naar verschillende doelgroepen die ieder een eigen reden hebben om op de banken te gaan voor meer natuur. De natuurliefhebber vanwege het natuurbehoud, de grootouders vanwege het erfgoed voor de kleinkinderen en het gezin vanwege de recreatiemogelijkheden die moeten blijven bestaan. En men kon zelf ‘Op de banken gaan’ door eenmalig een vierkante meter natuur te sponsoren voor € 5 per m2 op de speciale actiesite.

Media- en middelenstrategie

Na introductie van het thema tijdens het voorjaarsforum en met een fotowedstrijd werd heel Nederland via tv, print, outdoor, dm, pr en online opgeroepen om op de banken te gaan voor meer natuur en een vierkante meter te sponsoren. Met de winnaars van de fotowedstrijd in de hoofdrol. Op de speciale actiesite www.opdebankenvoormeernatuur.nl konden bezoekers hun vierkante meter natuur uitzoeken, sponsoren en voorzien van een persoonlijke boodschap. De meer dan 130.000 gesponsorde vierkante meters natuur laten duidelijk zien dat Nederlanders op de banken gaan voor meer natuur.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken