Ook daarom koop je bij bol.com. De grootste mediawinkel van Nederland

bol.com / Van Walbeek Etcetera

Nominatie 2006

Bekijk deze campagne op pagina 282 van het SAN Jaarboek 2006.

Adverteerder
bol.com
Titel
Online winkelen (boeken, CD’s. DVD’s, games, software, mobiele telefonie, kleine elektronica)
Bureau
Van Walbeek Etcetera
Account
Pierre Tramontin, Sonia van Oostveen, Mariska Reymers
Copy
Jan Willem Vergouwen, Rene Verbong
Art
Ben Imhoff, Maarten Reynen
Strateeg
Frank Huiberts, Peter Hoitinga
Opdrachtgever
Rende Luitjes
Film/Productiemaatschappij
Havasu (regisseur, Marc van Uchelen)
Editor
Allard Zoetman
Muziek
Stock
RTV-producer
Lucia Dondorp, Patrick Nelemans
Illustraties
House of Secrets (animaties en illustraties)
Nominatie
ja
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van bol.com
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van Van Walbeek Etcetera
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Geïntegreerde Communicatie
Meer Geïntegreerde Communicatie inzendingen

Geïntegreerde Communicatie

Doelstelling

Verhogen van de bekendheid van de productcategorieën van bol.com. En het verlagen van de drempel om online te kopen voor een grotere groep Nederlanders die normaal in de traditionele retail koopt.

Doelgroep

Consumenten van Nederland.

Strategie/Concept

bol.com is bekend geworden met het grootste assortiment boeken, CD’s en DVD’s. bol.com biedt echter veel meer; games, software, mobiele telefonie en kleine elektronica. Dit grote aanbod dient duidelijker voor het voetlicht te komen en wordt onderverdeeld in drie heldere pijlers: boeken, entertainment en elektronica. Voor elke pijler zijn 2 televisiecommercials ontwikkeld. In elke televisiecommercial zien we op toegankelijke wijze een herkenbare frustratie voor winkelend Nederland in de traditionele retail. En hiervandaan slaan we direct de brug naar de voordelen van winkelen en kopen bij bol.com. Ook daarom koop je dus bij bol.com. Als directe extra bewijsvoering volgen er na de televisiecommercials tag-ons met concrete en aantrekkelijke productaanbiedingen. Het vriendelijke, geanimeerde, bol.com-mannetje is de blauwe draad in de campagne. Hij is multi-inzetbaar. Leent zich voor elke boodschap en verplaatst zich met gemak in de doelgroep.

Media- en middelenstrategie

Middels een aantal flights per jaar kiest bol.com met name voor een stevige aanwezigheid op televisie. De televisiecampagne en pijlerstrategie is uiteraard ook doorvertaald naar middelen zoals de winkel/site, banners, e-nieuwsbrieven, cadeaubonnen, print en interne communicatie-uitingen. Vanaf de eerste maand van de nieuwe campagnevoering zijn het sitebezoek en de verkopen in alle productcategorieën ten opzichte van vorig jaar en ten opzichte van de gemiddelde marktgroei significant en aantoonbaar gestegen. De gecommuniceerde productaanbiedingen in de tag-ons hebben zeer succesvol gewerkt. Daarnaast is de bekendheid van de productcategorieën gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Kortom dus een succesvolle operatie om een reeds succesvolle online winkel met behulp van communicatie nog sneller te laten groeien.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen