Onze Albert Heijn

Onze Albert Heijn

Categorie
Personeel
Adverteerder
Albert Heijn
Bureau
YoungWorks
Jaar
2011
Paginanummer
426

Winnaar 2011

Doelstelling

Hoe betrekken we eigen medewerkers bij de werving van jaarlijks 40.000 jongeren voor een bijbaan bij Albert Heijn? En hoe geven we hen een rol in het wervingsproces?

Doelgroep

Scholieren en studenten (15-20 jaar) waarvoor, naast een goed salaris, de gezelligheid van het werken in een team belangrijk is in de keuze van bijbaan.

Concept

In plaats van een uniforme centrale aanpak voor 850 supermarkten kiezen we voor een individuele, lokale aanpak. De verbindende gedachte van 'onze Albert Heijn' maakt een tailormade aanpak voor elke supermarkt mogelijk en faciliteert de persoonlijke werving. Het 'wij-gevoel' staat centraal. De medewerkers van de lokale supermarkt krijgen een centrale rol in de aanpak. Niet alleen als figurant in de campagne, maar ook in de creatie ervan én met een actieve rol in de werving zelf. Medewerkers worden ambassadeurs. Ambassadeurs werven medewerkers.

Media- en middelenstrategie

De lancering was de oproep om mee te dingen naar een rol in de campagne via een actiepagina op Facebook. Deze vorm van co-creatie leverden honderden enthousiaste film- en foto-inzendingen op. Uiteindelijk konden tientallen medewerkers deelnemen aan de fotografie en filmopnames. Binnen een duidelijk herkenbaar, eenduidig format heeft elke supermarkt de mogelijkheid om eigen karakter en invulling te geven aan de wervingsbehoefte. Zo is er een individueel logo, bieden winkelposters voortaan ruimte voor vermelding van specifieke vacatures, en wordt het 'wij-gevoel' gevierd met eigen kantinematerialen. Zo worden medewerkers betrokken en geactiveerd om collega's te werven. In hun persoonlijke netwerk en via het sociale netwerk middels de eigen supermarktpagina op Facebook. Dat de aanpak niet alleen ruimte biedt voor een supermarkt specifieke aanpak, maar ook doelgroepspecifiek in te zetten is, bewijst de advertentie 'hoofddoek' in uitgave Hoofdboek.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken