Ontdek Robinson!

Ontdek Robinson!

Categorie
Durables
Adverteerder
RTL NEDERLAND, TEVA EN AEGIS/CARAT CONTENT PARTNERSHIPS
Bureau
The Oddshop
Jaar
2013
Paginanummer
230

Nominatie 2013

Doelstelling

Versterk de betrokkenheid van de Expeditie Robinson kijker, bouw de online community uit, genereer meer kijkers. Vergroot tevens de naamsbekendheid van Teva met 10%, realiseer een succesvolle inkoop van een nieuwe schoenencategorie en behaal een doorverkoop van minimaal 50%.

Doelgroep

M/V, 20-34 jr + de Robinson-kijkers.

Concept

Expeditie Robinson is de ultieme proef voor mens en materiaal en ook een belevenis die je voor altijd bijblijft. Het programma heeft een grote en zeer trouwe achterban. Hun grootste wens is zelf in de schoenen staan van een kandidaat, het eiland verkennen en op zoek gaan naar het ultieme avontuur. Dit is weggelegd voor een handjevol mensen, maar tegenwoordig digitaal voor iedereen bereikbaar. I.s.m. Teva en Aegis/Content Partnerships ontwikkelde RTL een Facebook applicatie waarbij fans voor het eerst ooit de mogelijkheid kregen om het eiland te verkennen. M.b.v. een interactieve video die met een innovatieve 360 graden camera op het Robinson-eiland werd geschoten, kon je virtueel over het eiland lopen en op 6 hotspots exclusieve content bekijken. Fans maakten wekelijks kans op een Teva survival pakket en uiteindelijk op een droomreis voor twee personen naar Fiji. Hiervoor moesten kennisproeven gespeeld worden en zoveel mogelijk punten verzameld.

Media- en middelenstrategie

De campagne kende twee fases: ontdek het Robinson-eiland en speel de Robinson kennisquiz. Beide fases werden aangejaagd door billboards, cromo's, streamspots en geïntegreerde branded content op de Robinson site. Teva had een speciale schoenencollectie ontwikkeld die de BN'ers hielp tijdens de loodzware opdrachten. Dit werd doorvertaald in Robinson branded POS materiaal in 175 speciaalzaken. Tevens werd via alle owned media en retailkanalen van Teva de consument geactiveerd. Het resultaat overtrof alle doelstellingen: 50.000 deelnemers, 143% stijging in Facebook fans, gemiddeld 1.3M kijkers per uitzending, 26,3% marktaandeel, 14% groei in naamsbekendheid van Teva en een succesvolle in- en doorverkoop van Teva-schoenen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken