Ontdek ‘Late Rembrandt’ online

Ontdek ‘Late Rembrandt’ online

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
KPN
Bureau
N=5
Jaar
2015
Paginanummer
84

Nominatie 2015

Doelstelling

Bekendheid geven aan het hoofdsponsorship van het Rijksmuseum én de tentoonstelling Late Rembrandt door KPN. Om daarmee de reputatie van KPN als merk voor alle Nederlanders te versterken. Het Rijksmuseum ondersteunen in zijn positionering als vernieuwend cultureel instituut. En tegelijkertijd helpen de tentoonstelling Late Rembrandt zowel off- als online groot te maken.

Doelgroep

Alle Nederlanders. KPN wil het Rijksmuseum en de tentoonstelling Late Rembrandt toegankelijk maken voor iedereen in Nederland.

Concept

De tentoonstelling Late Rembrandt beloofde het culturele hoogtepunt van 2015 te worden. De meeste schilderijen van Rembrandt ooit in een tentoonstelling bij elkaar. Een tentoonstelling waar iedere Nederlander naar toe zou moeten kunnen. Dat is de kern van het concept, deze exclusieve tentoonstelling digitaal toegankelijk maken voor alle Nederlanders. Overeenkomstig de ambitie van het Rijksmuseum om een museum voor alle Nederlanders te zijn. Deze gedachte is samengebracht in het concept Ontdek 'Late Rembrandt' online. Op kpn.com/rembrandt kon elke Nederlander genieten van een exclusieve kunstgalerij, digitaal geanimeerde schilderijen, een kijkje achter het schilderij met röntgenfoto's, van een selfie een #etsie maken of genieten van een rondleiding door een bekende Nederlander. En omdat klanten en medewerkers 'een streepje voor' hebben bij KPN werden zij uitgenodigd om Late Rembrandt te bewonderen tijdens exclusieve avondopenstellingen. Zo heeft KPN heel Nederland de tentoonstelling laten ontdekken.

Media- en middelenstrategie

kpn.com/rembrandt vormde het centrale hart van de campagne. Ter ondersteuning hiervan is gekozen voor een geïntegreerde media-aanpak. Waarbij tv, radio, print, OOH en pr (incl. unieke live-uitzending van RTL Late Night onder de Nachtwacht) awareness creëerden. Online, mobile, social media en digitale OOH creëerden traffic naar de site en interactie. Klanten zijn persoonlijk uitgenodigd via mailings. Via interne communicatie werden alle medewerkers betrokken en geactiveerd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken