Ons nieuwe 4G-netwerk geeft Nederland meer

Ons nieuwe 4G-netwerk geeft Nederland meer

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
T-MOBILE
Bureau
Etcetera & Red Urban
Jaar
2015
Paginanummer
140

Nominatie 2015

Doelstelling

Bekendmaken dat het nieuwe 4G-netwerk gereed is. Stimuleren van gebruik. Uiteindelijk verbetering van de netwerkperceptie.

Doelgroep

Primair: nieuwe klanten. Secundair: bestaande klanten. Zowel particulier als zakelijk.

Concept

T-Mobile heeft een compleet nieuw netwerk met dubbele frequenties gebouwd, waarbij alle zenders zijn vervangen. In 2015 is het zover: het netwerk is gereed, met meer masten en meer capaciteit. Het thema van de introductie is 'Ons nieuwe 4G-netwerk geeft Nederland meer'. De campagne wordt in een aantal fases opgebouwd. Allereerst worden klanten geïnformeerd over de uitrol. Het nieuwe 4G-netwerk wordt geopend door Ali & Brownie. Direct daarna zien we wat zij hebben aan het nieuwe netwerk: ze kunnen meer. Meer gamen en streamen bijvoorbeeld. Met twee proposities nodigt T-Mobile de markt uit om 'meer' uit het netwerk te halen. Zo krijgen alle klanten een cadeau: 4 GB extra om het netwerk te ervaren. Onder de noemer 'Test Ons Nu' mogen nieuwe klanten een maand lang T-Mobile proberen, zonder ergens aan vast te zitten. In de social video-serie 'Probeer Het Met Brownie' verrassen we klanten met iets dat zij graag willen proberen. Ten slotte onderwerpt T-Mobile haar netwerk aan de ultieme beproeving. Ali & Brownie roepen Nederland op om video's met nieuwjaarswensen te 'appen' tijdens het drukste moment van het jaar: oudejaarsnacht. Uit honderden inzendingen worden 19 commercials gemaakt die op nieuwjaarsavond worden uitgezonden. Zo geeft het nieuwe 4G-netwerk Nederland meer. Ook tijdens Oud & Nieuw.

Media- en middelenstrategie

Klanten worden via eDM geïnformeerd. Via televisie wordt in een korte flight de lancering gevierd, om direct daarna klantrelevantie te tonen. Outdoor en display-bannering worden ingezet om de twee proposities bekendheid te geven. De zakelijke markt wordt benaderd via print, radio en display. Diverse social kanalen worden ingezet om invulling te geven aan de Test Ons Nu-propositie. De Oud & Nieuw-activatie loopt via televisie en NU.nl.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken