Ondernemen is vooruitkijken #meedenkers

Ondernemen is vooruitkijken #meedenkers

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5
Jaar
2021
Paginanummer
84

Winnaar 2021

Doelstelling

Als je als ondernemer succesvol wilt zijn, moet je niet alleen nadenken over morgen of volgende week, maar juist verder vooruitkijken. Naar de toekomst. Zeker nu duidelijk wordt dat thema’s zoals klimaatverandering en cyberveiligheid de (zakelijke) wereld ingrijpend gaan veranderen. ABN AMRO wil met ondernemers meedenken over de uitdagingen waar ze voor staan. Maar hoe overtuig je een drukke zakelijke doelgroep om na te denken over iets abstracts als de toekomst?

Doelgroep

Ondernemers: van mkb’ers tot commercial clients, klanten en prospects.

Merkomschrijving

ABN AMRO. De deskundige bank die niet alleen financieel voor haar zakelijke klanten klaarstaat maar echt meedenkt, o.a. door het delen van kennis en ervaring.

Concept

Toekomstscenario’s voelen vaak abstract en ver weg, waardoor ondernemers niet de urgentie voelen om in actie te komen. Daarom maken we het onderwerp invoelbaar en emotioneel. We lanceren de korte dramafilm ‘Leven in de Brouwerij’ die een inkijkje geeft in de dilemma’s waar ondernemers voor kunnen komen te staan wanneer ze zich klaarmaken voor de toekomst. De thema’s (bedrijfscontinuïteit, innoveren, verduurzamen en bedrijfsoverdracht) die afkomstig zijn uit de ABN AMRO rapporten en overeenkomen met de meest urgente klantzorgen, vormen de basis voor de personages van het verhaal. De film onderstreept het belang van vooruitkijken. Welke rol heeft jouw bedrijf in een wereld die verduurzaamt? Ga je zelf innoveren of besteed je dit uit? En waar moet je allemaal aan denken als je overweegt je bedrijf over te dragen? De film wordt aangevuld met branded content artikelen in NRC waar ABN AMRO samen met experts dieper ingaat op de thema’s. Ook op de campagnepagina delen we relevante content en verdiepende rapporten.

Media- en middelenstrategie

De twee minuten durende film zetten we in op YouTube en social. Cutdowns van de film verwijzen door naar de campagnepagina. Ook de 4 thema’s diepen we verder uit. Via interactieve banners en social posts vragen de hoofdrolspelers ondernemers hoe zij denken over de thema’s. En verwijzen hen door naar de campagnepagina. De branded content artikelenreeks in het NRC jagen we aan op het NRC-platform en met bannering op o.a. LinkedIn.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken