Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
BINCKBANK
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2018
Paginanummer
216

Doelstelling

Het ontgroeien van de challenger rol die BinckBank al jaren nam en evolueren naar een leider in de personal finance categorie. Het merk moest transformeren van een product brand naar een value brand, van een stockbroker naar een personal finance merk en dus van propositie-gedreven communicatie naar merkcommunicatie.

Doelgroep

Een breed publiek van mensen voor wie geld geen einddoel is, maar een middel om zich vrij en onafhankelijk te voelen. Ze zoeken naar een manier om te beleggen, maar zijn in tegenstelling tot bestaande BinckBank klanten geen beleggingsexperts.

Merkomschrijving

BinckBank verbindt al meer dan 18 jaar particulieren met de beurs. We geloven dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om hun financiële toekomst vorm te geven. Dat doen we met tools waarmee iedereen op de beurs kan handelen, maar ook met expertise en kennis zodat ook niet-experts meer uit hun geld kunnen halen.

Concept

BinckBank had een reputatie van een do-it-yourself stock-trading platform. We moesten ons nieuwe, bredere publiek tonen dat wij een geloofwaardige rol hadden in het helpen hun doelen te bereiken. Met de centrale gedachte 'Jouw partner in onafhankelijkheid' beloven we hun gids te zijn in de financiële wereld, waardoor zij een stapje dichterbij hun einddoel komen: zich onafhankelijk voelen. Dat gevoel werd dan ook in vorm en in boodschap de fundering van de campagne. We nodigen mensen uit om dat gevoel aan te wakkeren en te koesteren, er voorzichtig mee om te gaan en erin te investeren.

Media- en middelenstrategie

In de Touch laag tonen we het streefdoel van onze doelgroep: onafhankelijkheid. Met de merk TVC roepen we met een aspirationeel verhaal iedereen op om samen met ons aan hun onafhankelijkheid te werken. Met branded content schijnen we het licht op 8 unieke levensverhalen over minder bekende routes naar die onafhankelijkheid. In online video's (de Tell laag) werden de producten uitgelicht binnen de rol die BinckBank speelt als gids in de financiële wereld en als partner in onafhankelijkheid. Die rol werd verder uitgediept in een conversie-gedreven campagne (de Sell laag) die ons nieuwe, onervaren publiek leidde naar een online tool waarbij je zonder financiële voorkennis je eerste stappen kon zetten naar financiële onafhankelijkheid.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken