Omkijken

Omkijken

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
202

Nominatie 2015

Doelstelling

BMW is een krachtig merk, maar in Nederland staat de verkoop onder druk. Een probleem dat in grote mate te maken heeft met de aard van de Nederlandse zakelijke automarkt. Bijtelling beheerst daar het gesprek. Fabrikanten vallen over elkaar heen met percentages. Dat is een probleem voor het hele premium segment. Emoties spelen een grote rol bij de beslissing om een luxe auto te kopen. Daarbij is BMW een uitgesproken en emotioneel merk, dat een verhaal te vertellen heeft over rijplezier, design en vakmanschap. De overtuiging is dat rijden voor de BMW doelgroep veel meer is dan alleen iets dat zo voordelig mogelijk moet.

Doelgroep

Mannelijk, 40+, rijdt voor werk en houdt van auto's en rijden. De auto is belangrijk voor het opbouwen van zijn imago.

Concept

BMW lanceert daarom een campagne gebaseerd op verlangens in plaats van rationele behoeftes. Een campagne die gaat over het bezitten van een fantastische (lease)auto. BMW rijplezier gaat over dynamiek en design. En vooral het genot van het hebben van een prachtige auto wordt niet vaak genoeg benadrukt. Die emotie wordt gevangen in een moment waar bijna iedere autoliefhebber zichzelf in herkent. In het bijzonder BMW-rijders. Het moment dat je thuiskomt, uit je auto stapt en terwijl je naar de voordeur loopt nog één keer, vaak onbewust, omkijkt.

Media- en middelenstrategie

Om op te vallen, is ervoor gekozen deze emotie groots te laten zien op tv en via online video en rich media. Daarnaast ontwikkelen we POS-materiaal, een direct mailing, radioreclame, een e-dm, printadvertenties, social media posts, display- en retargetinguitingen en een landingspagina. BMW weet te ontsnappen aan de markttendens. In een branche waarin bijtelling een belangrijke overweging is tijdens een zakelijke aankoop, stopt de daling van de verkoop niet alleen, maar groeit deze tijdens de campagneperiode maand op maand harder dan bij de rest van het premium segment. Een resultaat dat behaald wordt door niet mee te gaan met de concurrentie, maar dicht bij het merk te blijven.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken