Omkijken

Omkijken

Categorie
Excellent
Adverteerder
BMW
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
218

Nominatie 2015

Doelstelling

BMW is een krachtig merk. Toch stond de verkoop in Nederland onder druk. Dat heeft in grote mate te maken met de aard van de Nederlandse zakelijke automarkt. Bijtelling beheerst de markt. Fabrikanten vallen over elkaar heen met percentages. Dan gaat het ineens alleen over geld. Dan gaat het niet meer over zaken als rijplezier, esthetiek en innovatie. De aandacht verschuift van emotie naar rationele argumenten. Dat is een probleem voor het premium segment, waar emoties een grote rol bij de beslissing spelen. Daarop besluit BMW om niet langer mee te doen aan het bijtellingsspel. Het was gewaagd om zich te onttrekken aan de regels van de categorie. Maar BMW kiest er voor om terug te gaan naar kracht van het merk en herinnert mensen met groot succes aan het gevoel dat het rijden van een echt mooie auto je brengt.

Doelgroep

Mannelijk, 40+, rijdt voor werk en houdt van auto's en rijden. De auto is belangrijk voor het opbouwen van zijn imago.

Concept

BMW lanceert een campagne gebaseerd op verlangen in plaats van rationele behoeftes. Een campagne die gaat over het rijden van een fantastische auto. BMW staat voor de emotie van rijplezier, voor dynamiek en design. Die emotie wordt gevangen in een moment waar bijna iedere autoliefhebber zichzelf in herkent. In het bijzonder BMW-rijders. Het moment dat je thuiskomt, uit je auto stapt en terwijl je naar de voordeur loopt nog één keer, vaak onbewust, omkijkt.

Media- en middelenstrategie

Er is gebruik gemaakt van een intelligente en geïntegreerde media- en middelenstrategie. De emotie laat zich het best tonen met video-content. De basis van de campagne wordt dan ook gevormd door een tv-commercial, online video en rich media. Daarnaast zijn POS-materiaal, een direct mailing, radioreclame, een e-dm, printadvertenties, social media posts, display- en retargetinguitingen en een landingspagina ontwikkeld. Allemaal gericht om mensen die in de markt zijn voor een nieuwe auto naar het begin van de sales funnel te brengen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken