Om stil van te worden

Om stil van te worden

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW GROUP NEDERLAND
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
186

Doelstelling

De markt van Plug-in Hybride wordt overheerst door functionele bijtellingscommunicatie. BMW moet bij de introductie van zijn eerste Plug-in Hybride snel een positie creëren aangezien het belastingvoordeel nog maar een jaar geldt. Maar de communicatie moet wel recht doen aan BMW's belangrijkste emotionele merkwaarde: rijplezier. Primaire doelstelling: het realiseren van bekendheid en een eerste kennismaking met de modellen. Secondair: het vergaren van prospectgegevens.

Doelgroep

Iedereen die hybride wil rijden maar geen concessies wil doen aan design en rijplezier. De communicatiedoelgroep is 35-50 jaar, zakelijke rijder, heeft vaak een gezin en staat open voor nieuwe technieken en innovaties. Duurzaamheid gekoppeld aan het voordeel van een lage bijtelling is ook een belangrijke overweging.

Concept

De BMW Plug-in Hybrides combineren het beste van twee werelden: puur elektrisch rijden en een efficiënte TwinPower Turbo motor. Je glijdt weg vanuit stilstand op elektrische energie met een mooie 'whoosh'. Wanneer de benzinemotor ingeschakeld wordt, is er geen trilling te bemerken, en nauwelijks extra geluid. Om stil van te worden. Om nog maar te zwijgen van de lage bijtelling.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie had diverse lagen, met focus op online en online video. Awareness: tv, print, online rich media, instream video en pre-rolls werden ingezet om te vertellen dat BMW nu Plug-in Hybrides heeft. Met als doelstelling het creëren van websitetraffic. Consideration: online video's vertellen volgens het 'Om stil van te worden'-concept meer over de modellen en hun voordelen. Deze video's stonden op bmw.nl en YouTube en werden getarget ingezet als pre-roll, in-display binnen YouTube en uitzending gemist-partijen. Tevens werden displayformaten ingezet voor traffic naar de landingspagina en car-configurator. Conversion: bezoekers van bmw.nl en YouTube werden geretarget met een call to action om een andere modelvideo te bekijken, naar de dealerlocator, het reserveringsformulier of de proefritaanvraag te gaan.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken