Old Amsterdam kaasletter pop up

Old Amsterdam kaasletter pop up

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
WESTLAND KAAS - OLD AMSTERDAM
Bureau
Gezamenlijk initiatief
Jaar
2017
Paginanummer
384

Nominatie 2017

Doelstelling

De sympathie van de Amsterdammers winnen door Old Amsterdam op een vernieuwende manier te binden aan een geliefde Nederlandse traditie.

Doelgroep

Amsterdamse genieters die houden van hartig en 't heerlijk avondje.

Merkomschrijving

Old Amsterdam is een kaasmerk van familiebedrijf Westland. Sinds 1985 maken we oude kaas met succes volgens onze eigen regels.

Concept

Met Sinterklaas hebben steeds meer Nederlanders behoefte aan een hartige letter. Old Amsterdam fan Marijke had getweet dat ze wel een kaasletter van Old Amsterdam wilde hebben, en zo geschiedde. Old Amsterdam opende in de week voor sinterklaas een kaasletter pop up in de Kinkerstraat. Het hele alfabet incl een grachtenpandje werd ter plekke vers uit een stuk Old Amsterdam gestanst. De overgebleven kaasbrokken werden meegegeven.

Media- en middelenstrategie

De opening was op 29 november voor pers, fans en buurtbewoners. De specifieke lokale doelstelling vroeg om lokale media: Facebook posts target Amsterdam, advertentie in Het Parool, opgevolgd door online en offline redactionele aandacht, lokale radio, moving billboards, Foodora met speciale sint bezorging en Foodbloggers kregen een letter met persoonlijk gedicht.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken