OLA WaterSpelen

OLA WaterSpelen

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Unilever
Bureau
McCann Erickson/Momentum
Jaar
2007
Paginanummer
330

Winnaar 2007

Doelstelling

Ontwikkel en communiceer voor OLA en haar waterijs producten een communicatieplatform dat kinderen meer laat bewegen, enthousiast maakt over sport in het algemeen en Olympische Sporten in het bijzonder waarbij de OLA waterijsjes een belangrijke rol spelen.

Doelgroep

Primair kinderen van 6 tot 12 jaar met een aspiratieniveau naar boven toe. Secundair de ouders/verzorgers van deze kinderen.

Concept

Voor kinderen geldt: met water wordt alles leuker. Mix OLA, NOC*NSF en water door elkaar en je krijgt de OLA WaterSpelen. Een zwembad vol spelletjes die gebaseerd zijn op onderdelen van de Olympische Spelen met een knipoog naar de ijsjes van OLA. Zo is er de RitsRaketRace, moet je in evenwicht blijven op een levensgroot ijsje bij het Twisterturnen, moet je onder drijvende ijsjes door zwemmen bij het Hordeduiken en roei je met je team zo snel mogelijk naar de overkant in een grote versie van het beroemde, blauwe schatkistje. De op water verzotte alle communicatie. De jaarlijks terugkerende HeartBeats spaaractie van OLA staat tevens in het teken van de OLA WaterSpelen. Op die manier kun je sparen voor geweldige spelletjes die allemaal met water te maken hebben zodat je thuis je eigen WaterSpelen kunt beleven.

Media- en middelenstrategie

De OLA WaterSpelen zijn 360 graden geïntegreerd ingezet. Een zeer brede mediamix met tv commercials en een tv programma, in samenwerking met Nickelodeon, als hoofdmedium. Ondersteund door een breed scala aan below-the-line uitingen, zoals POS materiaal, productverpakkingen, Game Cards, het OLA WaterSpelen bordspel en een kinderijskaart voor alle OOH verkooppunten. Materiaal voor in zwembaden zoals stickers, vaandels, vlaggen, onderwater-advertenties en blow-up’s. Free publicity bij diverse TV-programma’s en in magazines. En uiteraard online bannering en een eigen site vol met informatie en games over de OLA WaterSpelen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken