Ode aan Nederland

Ode aan Nederland

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
KONINKLIJKE KPN B.V.
Bureau
dentsuACHTUNG!
Jaar
2020
Paginanummer
464

Nominatie 2020

Doelstelling

In tijden van COVID-19 is de positionering kpn als netwerk van Nederland relevanter dan ooit. Kpn wil haar voorkeurspositie in de hoofden en harten van Nederland versterken. Doelstelling is een stijging van 10% op merkoverweging en 5% op merkassociaties 'zet zich in voor een betere maatschappij' en 'brengt mensen samen'.

Doelgroep

Vrijwel heel Nederland maakt gebruik van de diensten van kpn. De campagne was een ode aan alle Nederlanders én aan zij die zorgen dat heel Nederland verbonden is: de medewerkers van kpn.

Merkomschrijving

Kpn is het netwerk van Nederland. De grote verbinder die iedereen wil verbinden en de samenleving vooruit wil brengen. We dragen met onze communicatie bij aan het gevoel van verbondenheid in Nederland.

Concept

Met het uitbreken van COVID-19 werd ons merkverhaal relevanter dan ooit. De hang naar samenzijn veranderde van onderstroom naar de nummer één wens van elke Nederlander. Omdat dit geloof al voor de lockdown in onze strategie verankerd zat waren we het enige (telecom)merk dat hier zo snel en geloofwaardig op kon inspringen. Creatief idee: 'Je hoeft niet bij elkaar te zijn om samen te zijn'. Een 360-campagne die laat zien hoe heel Nederland altijd met elkaar verbonden blijft. In een tijd waarin het voor de hand lag om in te zetten op het product SuperWifi kozen we bewust voor een maatschappelijke campagne plus enkele initiatieven om Nederland echt verder te helpen, zoals gratis conference calls en de beschikbaarheid van 4G-routers voor schoolkinderen zonder wifi.

Media- en middelenstrategie

Gebaseerd op McKinsey's Crisis Communications Lifecycle ontwikkelden we meerdere middelen onder het thema. Een speciale redactie zorgde voor snelheid en scherpte, essentieel om relevant te zijn. De campagnefilm viert wat er dagelijks op ons netwerk gebeurt. We kozen voor TV en video om Nederland in korte tijd te bereiken. Dit werd opgevolgd door een interne campagne om alle medewerkers te laten zien hoe ze als collectief heel Nederland met elkaar verbinden. Ondertussen ontwikkelden we met Isolatie Inspiratie en Rare Tijden content die on air ging zodra de samenleving zocht naar gepaste luchtigheid. Zo laten we zien dat kpn precies begrijpt wat thuiswerkend Nederland doormaakt, en is kpn relevant en herkenbaar voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken