Ode aan de praatpaal

Ode aan de praatpaal

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2017
Paginanummer
276

Winnaar 2017

Doelstelling

Zorgen dat alle weggebruikers weten dat de praatpalen verdwijnen per 1 juli 2017 en dat ze goed voorbereid op weg gaan (mobiele telefoon opgeladen en het nummer van de pechhulp bij de hand).

Doelgroep

Alle automobilisten van Nederland, met een accent op de wat oudere automobilisten die niet altijd hun mobiel in de auto meenemen.

Merkomschrijving

De overheid werkt aan een betere doorstroming en bereikbaarheid. vanAnaarBeter heeft tot doel de weggebruikers aan te sporen om goed voorbereid op weg te gaan en zo ook bij te dragen aan de doorstroming en bereikbaarheid van Nederland.

Concept

De gele praatpaal is al 57 jaar lang een icoon langs de Nederlandse snelweg. Het was een reddingsboei langs de weg bij pech. Als je zoveel voor alle Nederlandse automobilisten hebt betekend, dan verdien je een bijzonder afscheid. Daarom vroeg vanAnaarBeter aan Nico Dijkshoorn, Sanne Wallis de Vries en Ronald Giphart om mooie laatste woorden voor de praatpaal op papier te zetten en deze voor te dragen aan de praatpaal. En heel Nederland mocht meegenieten. Uiteraard sloten we af met een praktisch en nuttig handelingsperspectief: 'De praatpalen verdwijnen. Ga goed voorbereid op weg, zorg dat je kunt bellen bij pech.'

Media- en middelenstrategie

Omdat de campagne gericht is op automobilisten was ons voornaamste mediumtype radio, uiteraard vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Daarnaast hebben voor het oudere deel van de doelgroep printuitingen in de huis-aan-huis-bladen ingezet. Via social media (link ads en video) hebben we onze boodschap ook online verspreid. Omdat we met radio, print en link ads al voldoende betaald bereik konden realiseren, hebben we online video geheel ingezet op organisch bereik. Een krachtig en besmettelijk idee maakte dat mede mogelijk.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken