Nu is het genoeg

Nu is het genoeg

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Rijksvoorlichtingsdienst
Bureau
ARC Amsterdam
Jaar
2007
Paginanummer
406

Nominatie 2007

Doelstelling

Nederland heeft vanaf 2007 één organisatie met één telefoonummer voor iedereen die met huiselijk geweld te maken krijgt. Zorg dat deze mensen op elk moment de weg weten te vinden naar deze organisatie.

Doelgroep

Primair: slachtoffers van huiselijk geweld, meestal vrouwen, maar ook mannen en kinderen. Secundair: daders en omstanders.

Concept

Vanaf nu is er één goed georganiseerde, door de overheid aangestuurd netwerk voor iedereen waar je op elk moment terecht kan indien je betrokken bent bij huiselijk geweld. Met de campagne wordt aangegeven dat dit netwerk perspectief biedt om er sámen met je partner uit te komen. De campagne neemt angst weg voor het zoeken naar hulp, de regie blijft in handen van de hulpzoekende. Tevens wordt er begrip getoond; het is logisch dat je hulp nodig hebt van buitenaf om uit een situatie van huiselijk geweld te komen. Creatief vertaald naar: Nu is het genoeg. Help jezelf. Help de ander. Met in alle middelen een sobere en authentieke aanpak. Geen drama maar emotie die zuiver is.

Media- en middelenstrategie

Televisie, radio, print, internet, p.r.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken