nrc.next: gratis generatie aan betaalde krant!

nrc.next: gratis generatie aan betaalde krant!

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
nrc.next, een initiatief van NRC Handelsblad BV
Bureau
Van Walbeek Etcetera
Jaar
2006
Paginanummer
334

Winnaar 2006

Doelstelling

Het opbouwen van een positie voor het nieuwe krantenmerk nrc.next in een krimpende markt. Met beperkte kannibalisatie in NRC Handelsblad of andere PCM-titels.

Doelgroep

Hoogopgeleide consumenten, <35 jaar, die alles willen weten en niets willen missen, maar weinig tijd hebben. Het merendeel leest nog geen betaalde krant, omdat ze deze ‘te breed en te grijs’ vindt en inmiddels gewend is om nieuws gratis tot zich te nemen. Plus adverteerders die in contact willen komen met deze nieuwsgeneratie.

Concept

Een volledig geïntegreerde campagne, online en offline, waarin nrc.next wordt neergezet als de krant van nu die op directe en toegankelijke wijze het nieuws van vandaag plaatst in de context van morgen. Gebeurtenissen en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. In dit hectische leven vraagt de doelgroep zich continu af ‘Wat betekent dit voor mij, mijn omgeving, de wereld?’. Ofwel ‘What’s next?’. De campagne laat letterlijk voelen dat nrc. next niet alleen het nieuws brengt, maar dit nieuws ook duiding geeft. ‘nrc.next. Het antwoord op vandaag’. Alle campagneonderdelen worden visueel en/of auditief met elkaar verbonden en sturen primair aan op respons: stimuleren van probeeraankopen (proefabonnement of los nummer). Het resultaat: alle communicatie- en commerciële parameters staan op groen. Zowel op de lezers- als adverteerdersmarkt. Onverwacht succes tegen de krimpende markttrend en -verwachtingen in.

Media- en middelenstrategie

De media-inzet volgt het dagritme van de doelgroep en streeft een confrontatie met de nieuwe krant na. Onder andere via een speciale eenmalig gratis kennismakingseditie van 425.000 ex. één dag voor de introductie. De campagne zelf maakt gebruik van tv, radio, outdoor, print, online, dm, telemarketing, POS en acties op drukke doelgroepspots. Inclusief specifieke toepassingen voor de adverteerdersmarkt. Op middelenniveau is samengewerkt met Redurban, Tribal Internet marketing (online), Provocations (acties on the spot), De Media Maatschap (media), DDK & partners (pr).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken