Noem ’t maar g’woon

Noem ’t maar g’woon

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
COÖPERATIEVE INKOOPVERENIGING SUPERUNIE BA
Bureau
GUC Agency
Jaar
2019
Paginanummer
182

Doelstelling

Nederland maakte in 2017 kennis met de campagne 'Nederland houdt van g'woon'. De focus lag toen op het opbouwen van naamsbekendheid. In 2019 is het accent primair verlegd naar het positief beïnvloeden van de kwaliteitsperceptie en secundair naar het op peil houden van de naams- en merkbekendheid. Een mooie uitdaging want er is een contradictie tussen de merknaam g'woon en de bijzondere kwaliteit.

Doelgroep

Huishoudens met kinderen, modaal inkomen en winkelend bij één van de supermarktformules van Superunie.

Merkomschrijving

g'woon is een sympathiek (huis)merk, dat je toelacht vanaf de schappen van de supermarkten van Superunie. Het assortiment van g'woon bestaat uit 1.500 artikelen en is niet zo gewoon als je zou denken. Het staat voor relevante en opvallend kwalitatieve producten voor de juiste prijs. g'woon is no-nonsense, vrolijk en optimistisch qua inborst en een tikje eigenzinnig. Maar staat wel altijd met beide benen op de grond en dicht bij je. De pay-off is niet voor niets: 'Nederland houdt van g'woon'.

Concept

De campagne is ontwikkeld vanuit het basisidee: een product moet wel heel bijzonder zijn om g'woon te mogen heten. In de campagne maakt Nederland kennis met de kwaliteiten van de producten van g'woon, waarbij volop aandacht wordt besteed aan alles wat g'woon zo ontzettend bijzonder maakt. Dat begint al met de tekstuele knipoog op de verpakkingen. Daarnaast de kwaliteit van een A-merk voor de prijs van een huismerk. Die kwaliteit wordt, naast de smaak, ook benadrukt met keurmerken als Fairtrade, Beter leven en UTZ. Het concept gaat uit van hele gewone, herkenbare, dagelijkse situaties, die in al hun kleinheid juist heel groot en bijzonder zijn. Gewoon, maar niet vanzelfsprekend. Alle uitingen sluiten af met de heldere en sympathieke regel: 'Noem 't maar g'woon'. Want eigenlijk is er helemaal niets gewoon aan.

Media- en middelenstrategie

Inzet van middelen, die nodig zijn om de merkbekendheid en de kwaliteitsperceptie verder te vergroten. Keuze voor tv, online video, online/mobile display, outdoor en Facebook-ads. Maar als 'huis'-merk (of liever 'private brand') ook eigen middelen, waarmee op de winkelvloer aan het merk wordt gebouwd: zo'n 1.500 verpakkingen, POS-materiaal, sampling en advertenties in het eigen magazine Boodschappen en op de website.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken