No Spang. Maak er wat van.

No Spang. Maak er wat van.

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FERNANDES (COCA-COLA EUROPEAN PARTNERS BV.)
Bureau
ACHTUNG! mcgarrybowen
Jaar
2017
Paginanummer
219

Doelstelling

Ondanks dat Fernandes kleur brengt in het frisdrankschap, slaagde het merk er nog niet in om definitief een plek in het hoofd van de consument te veroveren. Met deze campagne maakten we in awareness definitief de stap naar de grotere frisdrankspelers.

Doelgroep

Jongeren in de Randstad

Merkomschrijving

Fernandes is het meest gekleurde drankje in het frisdrankschap. Het merk is door de jaren heen een uitgesproken merk voor urban jongeren geworden.

Concept

Jongeren hebben al genoeg aan hun hoofd. Daarom zegt Fernandes: No Spang. Maak er wat van. Wat er ook gebeurt, neem het niet te serieus. Er is altijd een oplossing. Zo maken we van Fernandes een welkome verfrissing in het dagelijks leven van jongeren. De campagne kwam er uit te zien zoals Fernandes smaakt: prikkelend, opvallend en in-your-face.

Media- en middelenstrategie

De categorie kan wel wat kleur gebruiken: in een umfeld waar generieke lifestylecommunicatie de boventoon voert, doorbreken we de status quo met korte, energieke uitingen. Die short video, GIFs, en display geven commentaar op dagelijkse issues in de juiste context. De campagne was niet te missen. De stijging in awareness en verkochte blikjes evenmin.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken