NN Running Day

NN Running Day

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
NATIONALE-NEDERLANDEN
Bureau
Weber Shandwick NL
Jaar
2020
Paginanummer
84

Doelstelling

Nationale-Nederlanden heeft een diepgewortelde geschiedenis in het hardlopen en heeft met NN Running Day actief bijgedragen aan het in beweging houden van elke loper tijdens corona.

Doelgroep

Alle hardlopers van Nederland, van ieder niveau en van alle leeftijden. Ook lopers van Stichting Running Blind konden door de sponsoring van NN deelnemen met een speciaal ontwikkelde corona-loopstok.

Merkomschrijving

Nationale-Nederlanden is supporter van alle hardlopers.

Concept

Toen in 2020 alle hardloopevenementen werden geannuleerd, presenteerden NN en Golazo een nieuw evenement: NN Running Day. Een innovatieve virtuele beleving van een fysieke hardloopevenementen stond hierbij centraal. Deelnemers konden kiezen uit afstanden van 7 evenementen waaronder grote publiekstrekkers als NN Marathon Rotterdam. Na gratis inschrijving via www.nnrunningday.nl, het maken van een route met de NN Hardloopplanner en het downloaden van de MyTrace belevingsapp, konden deelnemers bij het horen van het startschot van start. Zij deelden massaal resultaten via de hashtag #nnrunningday, tagden @nnrunningday en inspireerden elkaar. Tijdens de 2 introductieweekenden liepen ruim 22.000 deelnemers vanaf hun eigen voordeur individuele afstanden in de sfeer van de bekende evenementen door aanmoedigingen en muziekfragmenten via de belevingsapp.

Media- en middelenstrategie

Het evenement bereikte als gevolg van een geïntegreerde communicatiestrategie een miljoenenpubliek via media, influencers en de inzet van de ambassadeurs van het NN Running Team. De mediastrategie voor NN Running Day had als startpunt de eigen website en social media-kanalen. Anderhalve maand voor NN Running Day van start ging, werd een PR-campagne gelanceerd die niet alleen de sportmedia, maar ook de bredere nationale media en lokale titels aansprak. In aanloop naar NN Running Day kwam een grote verscheidenheid aan deelnemers aan het woord, van topsporter tot hardloopfanaat en beginner: een dwarsdoorsnede van hardlopend Nederland. Het bereik werd vergroot met een succesvolle campagne op In de Buurt, een influencercampagne en een samenwerking met TV-programma Koffietijd. Voor medewerkers van NN werd een inspirerende video gemaakt en werden speciale NN Running Day shirts gemaakt; dit resulteerde in meer dan 300 interne inschrijvingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken